Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens kvartsfinal hemma mot Västervik!

Featured Image

Efter en oerhört jämn och rafflande kvartsfinal igår som slutade 46-44 går Västervik in i kvällens kvartsfinal med ett övertag på 2p när vi välkomnar dem till Credentia Arena för kvällens returmöte!

Senaste gången vi mötte Västervik hemma var under årets grundserie, en match som vi vann med 49-41. Västervik har ikväll med sig Linus Sundström, Mikkel Bech Jensen samt Sam Masters som brukar trivas bra på banan i Hallstavik och som även var den trion som körde in flest poäng under mötet i grundserien. Jämfört med matchen i grundserien har man även toppat laget med VM-förarna Artem Laguta och Jason Doyle.

Västerviks laguppställning:
1) Artem Laguta
2) Sam Masters
3) Linus Sundström
4) Mikkel Bech Jensen
5) Jason Doyle (K)
6) Anton Karlsson
7) Noel Wahlqvist

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

Efter en imponerande laginsats av Rospiggarna under gårdagens kvartsfinal går vi in i kvällens returmöte hungriga efter revansch. Ska vi gå vidare till semifinal krävs det att vi vinner ikväll med minst 3p. Rospiggarna som gick obesegrade på hemmaovalen genom årets grundserie tvingas ikväll till en del förändringar då Tomas H Jonasson utgår från laget på grund av den skada han ådrog sig under söndagens kval till nästa års VM-serie i långbana. Vi kommer också köra R/R för Timo Lahti som även han är skadad och dessvärre inte kommer att köra något mer under säsongen 2020.

Rospiggarnas laguppställning:
1) Rasmus Jensen (K)
2) Andzejs Lebedevs
3) Daniel Bewley
4) Kai Huckenbeck
5) Timo Lahti (R/R)
6) Daniel Henderson
7) Emil Millberg

Lagledare: Peter Jansson

Tävlingen kommer att köras utan publik men kommer att sändas live på Sportkanalen då kvällens match är C More:s huvudmatch. Du kan även se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

VVi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida!

Nu kan du vara med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Från och med säsongen 2020 kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher.
Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas Facebooksida och startar efter Heat 12 och stängs direkt efter Heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Länk till körschemat: ⬇️
https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/korschema_2.15.6-7-elit.pdf

Kvällens första heat startar klockan 19:00.

Vi är taggade på att ta revansch och kommer ge allt för att gå vidare till nästa veckas semifinaler! Nu kör vi!👊

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Dela nyheten: