Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens kvartsfinal hemma mot Vetlanda!

Featured Image

Grundserien är nu avslutad och det har blivit dags för slutspelet i BAUHAUS-ligan 2021. Närmast står kvartsfinalerna där Rospiggarna kommer att ställas mot Vetlanda. Vi kommer att inleda kvartsfinalerna med att köra hemma ikväll medan returmötet körs i Vetlanda nästa tisdag, 21 september.

Vetlanda slutade på en femteplats i årets tabell efter att ha vunnit åtta matcher, ett oavgjort resultat samt sju förluster. Till kvällens match är den rutinerad polska föraren Tomasz Gapinski samt svenska föraren Victor Palovaara tillbaka i motståndarlaget. I Vetlandas lag får vi även se rutinerade förare som Peter Ljung & Rune Holta, 2016:års australiensiska mästare Brady Kurtz samt svenska framtidslöftet Filip Hjelmland. När vi mötte Vetlanda hemma under säsongen slutade det mötet oavgjort, 45-45.

Vetlandas laguppställning:
1. Brady Kurtz
2. Victor Palovaara
3. Tomasz Gapinski
4. Peter Ljung (K)
5. Rune Holta
6. Filip Hjelmland
7. Robin Aspegren

Lagledare: Conny Ivarsson & Astrid Pöker

Med nio vinster, en oavgjord match samt sex förluster placerade sig Rospiggarna på en fjärdeplats i tabellen. Vi kommer ikväll köra med samma lag som förra veckan besegrade Piraterna med 53-37 med förändringen att Erik Gheorghe är tillbaka i laget och går in som nummer sju, fri reserv. Rospiggarna avslutade årets grundserie starkt med sex vinster under de sista sju matcherna.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Patryk Dudek
2. Timo Lahti
3. Kai Huckenbeck
4. Kim Nilsson (K)
5. Adrian Miedzinski
6. Anders Mellgren
7. Erik Gheorghe

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens kvartsfinal:

”- Det ska bli kul att slutspelet drar igång. Känslan är bra inför kvartsfinalerna men det kommer bli en tuff nöt. Det är trettio heat som ska köras så det är lika bra att försöka få till en bra start för att kunna diktera villkoren. Kvällens match känns intressant och spännande. Vi har en trygghet i den gruppen vi har just nu och samtliga förare har varit med i slutspel förut och vet vad som gäller. Då är det en grundtrygghet att börja på hemmaplan och förhoppningsvis få med sig en bra ledning till bortaplan som man har att spela med. Vi har laborerat lite med placeringarna i laguppställningarna under säsongen men nu känns det som att vi har hittat den ultimata uppställningen för både hemma- och bortamatcherna så det ska bli kul att se hur långt det bär.

Även om Vetlanda saknar några av sina stjärnförare är det inget dålig lag vi möter och det är i stort sett samma lag som vi körde oavgjort mot i Hallstavik under grundserien. I motståndarlaget tycker jag man ska hålla ögonen på Brady Kurtz som kör väldigt bra samt Victor Palovaara som är en bra förare. Vår styrka är att vi har ett jämt lag från ett till fem där alla förare kan köra in tio poäng var utan att någon skulle bli förvånad. Vi har en stark femma som verkligen kan ställa till med oreda för motståndarna. Det gäller att vi fortsätter stötta, peppa och hjälpa varandra både på och utanför banan. Jag hoppas att det kommer mycket publik ikväll och hejar fram laget. Vi behöver allt stöd vi kan få i kampen om en plats i semifinalerna!”

Kom och stötta Rospiggarna i slutspelet. Ditt stöd är ovärderligt i kampen om en av semifinalplatserna.

Köp din biljett till kvällens match här: https://secure.tickster.com/sv/zl7233kkxpxf2me/products

OBS! Rospiggarna bjuder alla årskortsinnehavare på inträdet i kvartsfinalen.

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Var med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas facebooksida och startar efter heat 9 och stängs direkt efter heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik under kvällens kvartsfinal kommer tävlingen även att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13360087-rospiggarna-vetlanda-speedway

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att gå vidare till semifinal! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: