Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens returmöte hemma mot Masarna!

Featured Image

Efter förra veckans förlust borta i Avesta är det nu ett revanschlystet Rospiggarna som välkomnar Masarna till Credentia Arena för kvällens returmöte. Kvällens match är även säsongens sista grundseriematch!

Motståndarna Masarna parkerar just nu på en tredjeplats i tabellen efter tre vinster, två oavgjorda matcher samt två förluster. Till kvällens match är tidigare GP-föraren tillika före detta Rospiggsföraren Przemyslaw Pawlicki tillbaka i motståndarlaget efter att de körde R/R för honom i Avesta. Pawlicki som brukar trivas bra på banan i Hallstavik och som tangerade Andreas Jonssons tidigare banrekord under Rospiggarnas hemmamatch mot Masarna 2016. I samband med kvällens match gör även Masarnas David Bellego svensk säsongsdebut då han är tillbaka på speedwayovalerna efter sin skada.

Masarnas laguppställning:
1) Antonio Lindbäck
2) Patrick Hansen
3) Przemyslaw Pawlicki
4) David Bellego
5) Kim Nilsson (K)
6) Philip Hellström Bängs
7) Alexander Liljekvist

Lagledare: Stefan Bäckström & Andreas Sundin

Efter fem vinster och två förluster ligger Rospiggarna just nu tvåa i tabellen. Vi kommer ikväll att ställa upp med samma lag som förra veckan med den lilla förändringen att Emil Millberg är tillbaka efter sin axelskada och går in som nummer sju. Även Timo Lahti är tillbaka i laget efter förra veckans schemakrock med en match i polska andraligan eWinner Liga 1!

Rospiggarnas laguppställning:
1) Rasmus Jensen (K)
2) Kenneth Hansen
3) Tomas H Jonasson
4) Daniel Bewley
5) Timo Lahti
6) Daniel Henderson
7) Emil Millberg

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens returmöte:

”- Efter förra veckans förlust är grabbarna väldigt sugna på revansch! Känslan i laget är fortfarande väldigt bra och förarna går in i kvällens match med ett gott självförtroende. Masarna kommer med ett starkt lag så det kommer bli någonting att bita i för oss men vi kommer gå ut och ge allt. Vår fördel ikväll är vår hemmabana. Vi känner oss väldigt trygga på den och kommer gå ut och köra vårt race vilket vi vet att vi gör väldigt bra. Vi går givetvis för vinst ikväll, vi är väldigt revanschsugna men det kommer att bli jättetufft. Masarna har toppat sitt lag ordentligt och deras lag ikväll är troligtvis deras slutspelslag. Vi kommer ikväll gå ut och kriga för varenda poäng och kommer inte ge oss förrän målflaggan är passerad!”

Tävlingen kommer att köras utan publik men kommer att sändas live på C More. För att kunna se matchen via C More måste man antingen köpa en matchbiljett för 149 kr eller teckna månadsabonnemanget ”C More Mycket Sport” för 199 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: ⬇️

https://www.cmore.se/sport/spel/13290885-rospiggarna-masarna

Du kan även se matchen i efterhand på ESS-Play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida!

Nu kan du vara med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Från och med säsongen 2020 kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher.
Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas Facebooksida och startar efter Heat 12 och stängs direkt efter Heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Länk till körschemat: ⬇️
https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/korschema_2.15.6-7-elit.pdf

Kvällens första heat startar klockan 19:00.

Vi är taggade på att ta revansch! Nu kör vi!👊

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Dela nyheten: