Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens semifinal borta mot Smederna!

Featured Image

Det har nu blivit dags för Rospiggarna att ge sig in i kampen om medaljerna och i fighten om en av de två finalplatserna när semifinalerna väntar med back-to-back möte mot serievinnaren Smederna. Vi kommer inleda semifinalerna med att köra borta i Eskilstuna ikväll för att sedan vända hemåt för morgondagens returmöte på Credentia Arena.

Smederna vann årets grundserie efter att ha vunnit tretton matcher samt förlorat en och gick därmed vidare direkt till semifinalerna. I motståndarlaget får vi bland annat se nuvarande VM-fyran respektive VM-femma Robert Lambert och Daniel Bewley, rutinerade danske föraren Michael Jepsen Jensen samt svenska löftet Johannes Stark. Smederna kommer köra riders replacement för Pontus Aspgren som är fortsatt skadad.

Smedernas laguppställning:
1. Pontus Aspgren (R/R)
2. Daniel Bewley
3. Robert Lambert
4. Grzegorz Zengota
5. Kacper Woryna
6. Johannes Stark
7. Michael Jepsen Jensen (K)

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson, Stefan Jarl & Felix Andersson

Rospiggarna tog sig vidare till semifinal efter att ha besegrat Västervik under kvartsfinalerna. Vi kommer köra med samma laguppställning som var tilltänkt att representera oss under förra veckans semifinal som blev uppskjuten tills idag men tvingas köra riders replacement för Victor Palovaara som har brutit fotleden och måste opereras. Vi önskar Victor en snabb återhämtning! Samtidigt kan vi välkomna Andzejs Lebedevs tillbaka till laget. Andzejs som kom till oss i år från Smederna och brukar trivas väldigt bra på sin före detta hemmabana.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs
3. Victor Palovaara (R/R)
4. Kim Nilsson (K)
5. Timo Lahti
6. Tomasz Gapinski
7. Matej Zagar
Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli stentufft men vi kommer åka dit och ge allt. Vi är rejält sugna på att köra final och det var även vår målsättning inför årets säsong. Smederna har ett starkt lag och hittar runt väldigt bra i Eskilstuna så det är ingen lätt match. Det känns som båda de och vi har två jämna lag men vi känns lite starkare på reserven och bör kunna få ett övertag där. Samtidigt blir det lite annorlunda för oss då Victor Palovaara tyvärr inte kommer köra så det gäller att alla är på tårna. Där är det positivt att vi har en bra bredd i laget vilket gör att vi förhoppningsvis kan täcka upp bra för honom. Samtidigt är Lebedevs tillbaka vilket är väldigt viktigt. Vi ser verkligen fram emot kvällens semifinal!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det ska bli spännande. Allting kommer avgöras på två dagar. Idag kommer vi åka till Eskilstuna med målsättningen att vinna och ska även försöka vinna båda matcherna. Samtidigt har Smederna ett bra lag så det kommer bli jättetufft. De har kanske någon mer topp än vad vi har men jag tycker vi är något bredare och förhoppningsvis kan det fälla avgörandet. Vi har en bra harmoni i gruppen och ska göra allt vi kan för att komma starka till hemmaplan sen. Trots att matchen inte blev av förra veckan fick vi stifta bekantskap med Matej Zagar. Han är ett superproffs som kommer göra sitt absolut bästa i både Eskilstuna och Hallstavik så det ska bli roligt att se honom köra. Sen kommer han också kunna tillföra otroligt mycket med de erfarenheterna och rutinen han besitter. Vi kommer gå ut och ge allt under semifinalens 30 heat för att ta oss vidare till final!”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Eskilstuna under kvällens semifinal kommer tävlingen sändas live på C More:s sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play dagen efter tävlingen.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Tävlingen startar klockan 19:00.
Vi är taggade och kommer ge allt för att ta oss vidare till final! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: