Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens semifinal borta mot Smederna!

Featured Image

Rospiggarnas kamp i årets slutspel fortsätter när det nu har blivit dags att ge sig in i kampen om medaljerna då semifinalerna väntar där vi kommer ställas mot serievinnaren Smederna. Vi kommer inleda semifinalerna med att köra borta ikväll för att sedan köra returmötet hemma på Credentia Arena tisdagen 20 september.

Med tretton vinster samt en förlust vann Smederna årets grundserie och gick därmed vidare direkt till semifinalerna. I motståndarlaget får vi bland annat se nuvarande VM-trean Daniel Bewley, GP-föraren Robert Lambert samt rutinerade förarna Grzegorz Zengota och Michael Jepsen Jensen. Smederna kommer köra riders replacement för Pontus Aspgren som är fortsatt skadad.

Smedernas laguppställning:
1. Pontus Aspgren (R/R)
2. Daniel Bewley
3. Robert Lambert
4. Grzegorz Zengota
5. Kacper Woryna
6. Johannes Stark
7. Michael Jepsen Jensen (K)

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson, Stefan Jarl & Felix Andersson

Efter att ha besegrat Västervik under kvartsfinalerna tog Rospiggarna sig vidare till semifinal. Vi kommer till största delen köra vidare med samma lag som tidigare men tvingas köra riders replacement för Andzejs Lebedevs. Då Andzejs polska klubb Wilki Krosno valde att flytta fram söndagens tilltänkta match till igår, måndag klockan 20:00, utan att ta hänsyn till hans svenska körschema så hinner inte utrustningen komma till Sverige innan matchstart. Vi har försökt hitta lösningar där han kan låna annan utrustning men inte lyckas med det. Vi är besvikna över den manövern som hans polska klubb har gjort men det kommer göra oss extra taggade på att köra för både laget samt Andzejs ikväll. Vi kan samtidigt välkomna den rutinerade slovenska föraren tillika tidigare GP-föraren Matej Zagar till laget. Zagar som kommer bilda ett starkt reservpar tillsammans med Tomasz Gapinski.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs (R/R)
3. Victor Palovaara
4. Kim Nilsson (K)
5. Timo Lahti
6. Tomasz Gapinski
7. Matej Zagar

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli spännande. Vi kommer från två bra matcher nu medan Smederna har haft ett litet uppehåll vilket förhoppningsvis kan vara en fördel att vi har fortsatt vår säsong hela tiden även fast Smedernas förare har kört andra matcher. Vi är starkare som lag nu och det är otroligt viktigt att vi gör en riktigt bra match ikväll för det kommer bli tufft. Alla vet vad Smederna kan och man vinner inte grundserien bara sådär utan de har ett bra lag. Kan vi hänga med hyfsat ikväll har vi verkligen chansen men det gäller att vi inte får släppa någonting utan att vi tar för oss och är hungriga från start. Vi får in Zagar som är en rutinerad förare som bör hitta runt bra just i Eskilstuna. Han blir väldigt viktig för laget på reserven och ska kunna vara med och köra nomineringsheaten också. Det är vår styrka att vi är så pass jämna och har starka reserver som kan täcka upp ifall det är någon av de andra som inte riktigt får det att stämma.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det ska bli intressant och spännande att möta Smederna. De har ett bra lag rätt igenom så det kommer bli tufft. Vi kommer åka dit med målsättningen att vinna och måste göra en felfri insats på alla positioner för att kunna vinna kvällens match. Det gäller att vi får allting att stämma och att någon förare överraskar lite men framför allt att alla tar sina poäng. Vi kommer från två bra kvartsfinaler, killarna har kört bra nu på slutet och vi är inne i ett bra flow just nu. Vi får in Matej Zagar på reserven och det ska bli spännande se vad han kan lyckas åstadkomma på sin före detta hemmabana. Det gäller att vi taggar till för det är inte lätt att komma till Eskilstuna. De är otroligt hemmastarka men inte oslagbara.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Eskilstuna under kvällens semifinal kommer tävlingen sändas live på C More:s sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play dagen efter tävlingen.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Tävlingen startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta oss vidare till final! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: