Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens semifinal hemma mot Smederna!

Featured Image

Efter gårdagens semifinal borta i Eskilstuna där vi kämpade på bra men Smederna visade varför de är obesegrade på deras hemmaplan i år vänder vi nu hemåt. Ska vi ta oss vidare till nästa veckas finaler måste vi vinna med minst 21p ikväll. Vi är halvvägs igenom och har 15 heat kvar att köra så ingenting är klart ännu. Vi är otroligt sugna på att ta revansch och vill verkligen köra nästa veckas finaler!

Rospiggarnas laguppställning:
1. Szymon Wozniak
2. Victor Palovaara (R/R)
3. Kim Nilsson (K)
4. Andzejs Lebedevs
5. Timo Lahti
6. Tomasz Gapinski
7. Matej Zagar

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

Smedernas laguppställning:
1. Daniel Bewley
2. Pontus Aspgren (R/R)
3. Grzegorz Zengota
4. Robert Lambert
5. Kacper Woryna
6. Joel Andersson
7. Michael Jepsen Jensen (K)
Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson, Stefan Jarl & Felix Andersson

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Tyvärr blev det tuffare än förväntat igår. Vi hängde med väldigt bra i början vilket gör det extra synd att vi tappade det mot slutet. Smederna kom iväg bättre från start mot slutet av matchen och var före oss i första sväng men det är som det är och är bara att ta nya tag ikväll då det är en ny match och nya tag. Vi är rejält revanschsugna, har en fördel med vår hemmabana och måste ge allt och hoppas att det räcker. Det är verkligen inte kört än sen har Smederna mycket toppningsmöjligheter om de skulle ligga efter men då måste de ha några förare som hittar rätt. Vi vet om att vi är väldigt hemmastarka och visade senast mot Västervik vad vi kunde. Vi måste vara med från start och verkligen rycka i början för att kunna sätta lite press för då känns det som att det är möjligt.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Efter gårdagens semifinal där vi var med bra i början men inte fick till en bra avslutning har vi en rejäl uppförsbacke ikväll. Det som hände då var samma som i våras att vi är med lika bra från tejpen som de men sen efter tre meter blir vi frånåkta. Det är ungefär som att vi har ett bra släpp men sen börjar det spinna och då försvinner de andra två. Det är bara att glömma den matchen och försöka gå ut och vinna med så mycket vi kan ikväll. Vi måste verkligen tro på oss själva och tro att vi kan vända det här. Vi måste göra en lika bra match som vi gjorde hemma mot Västervik under kvartsfinalen. Kunde Smederna vinna med 20p på deras hemmabana kan vi göra det på vår hemmabana. Ska vi lyckas ikväll gäller att att vi startar bra, gör bra första svängar och att alla förare får det att stämma. Ingenting är omöjligt och det ska vi bevisa ikväll!”

Ikväll ser vi till att fylla arenan! Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskamrat för att beskåda speedway i absoluta världsklass. Förboka dina biljetter redan nu via tickster.com

Biljettlänk: https://secure.tickster.com/sv/taxj5b5u3v6126y/products

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer semifinalen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-550d85a8ecd03a9e66c9

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Tävlingen startar klockan 19:00.

Dela nyheten: