Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens semifinal hemma mot Smederna!

Featured Image

Rospiggarnas kamp i årets slutspel fortsätter när det nu har blivit dags att ge sig in i kampen om medaljerna då semifinalerna väntar där vi kommer att ställas mot serievinnaren Smederna. Vi kommer att inleda semifinalerna med att köra hemma ikväll för att sedan köra returmötet borta i Eskilstuna imorgon, onsdag 29 september.

Med tolv vinster, ett oavgjort resultat samt tre förluster vann Smederna årets grundserie och gick därmed vidare direkt till semifinalerna. Smederna ställer ikväll upp med samma lag som när vi mötte de hemma i grundserien tidigare under säsongen, en match som vi vann med 46-44. Rospiggarna kvalificerade sig till semifinalerna efter att ha besegrat Vetlanda hemma med 48-42 följt av seger med 47-43 på bortaplan vilket totalt gav en Rospiggsseger med 95-85 under kvartsfinalerna.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Patryk Dudek
2. Timo Lahti
3. Kai Huckenbeck
4. Kim Nilsson (K)
5. Adrian Miedzinski
6. Anders Mellgren
7. Erik Gheorghe

Lagledare: Peter Jansson

Smedernas laguppställning:
1. Michael Jepsen Jensen (K)
2. Kacper Woryna
3. Gleb Chugunov
4. Andzejs Lebedevs
5. Pontus Aspgren
6. Johannes Stark
7. Joel Kling

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens semifinal:

”- Vi går in i semifinalerna med en lika bra känsla som vi har haft under den senaste tiden. Känslan är väldigt bra i gruppen och förarna trivs bra med varandra. Vi kommer gå ut och göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker på onsdag när vi summerar ihop semifinalerna. Givetvis är målsättningen att vinna både hemma ikväll samt på onsdag i Eskilstuna. Det är många som förväntar sig att Smederna redan är klara för finalen men vi kommer se till att de inte får det lika lätt som många tror. Det är 30 heat som ska köras och först till 90p vinner. Vi vann hemma mot de under grundserien så vi vet hur det känns och den känslan vill vi gärna behålla.

Det kommer bli en tuff nöt att knäcka och kommer att bli en ännu större nagelbitare än kvartsfinalerna. Smederna har flera förare som brukar köra bra i Hallstavik och är inte svaga på några positioner. Vi ska se till att lyfta oss ytterligare ett par nivåer jämfört med senast vi mötte de hemma men vi ska också se till att göra en bättre bortamatch än sist. Det kommer bli stenhårt men det känns som att vi har den grundtryggheten och styrkan som krävs för att göra något riktigt bra av det här. Vi har en tendens att lyfta oss när det gäller som mest och killarna är väldigt sugna på att köra finalerna nästa vecka!”

Kom och stötta Rospiggarna i slutspelet. Ditt stöd är ovärderligt i kampen om en av finalplatserna. Köp din biljett till kvällens match här: https://secure.tickster.com/sv/p1jzckep813kfgv/products

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Var med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas facebooksida och startar efter heat 9 och stängs direkt efter heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik under kvällens semifinal kommer tävlingen även att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-c7200b151cade22f9c2f

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att gå vidare till final! Nu kör vi!👊

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Dela nyheten: