Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför säsongspremiären borta mot Vetlanda!

Featured Image

Lite mer än åtta månader har gått sedan Rospiggarnas senaste match. Det har varit en lång väntan men ikväll är det äntligen dags för Rospiggarnas säsongspremiär i BAUHAUS-ligan 2021!

Om bara några timmar går starttejpen upp och det är dags för säsongens första bortamatch. Förarna är just nu på väg mot Hasses Motorstadion för att ikväll ta sig an Vetlanda.

I Vetlandas lag får vi ikväll se den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik, tidigare Rospiggsförarna Victor Palovaara och Szymon Wozniak, danske talangen Andreas Lyager, svenska framtidslöftena Filip Hjelmland & Alexander Woentin samt den rutinerade svenska toppföraren Peter Ljung.

Vetlandas laguppställning:
1. Bartosz Zmarzlik
2. Victor Palovaara
3. Szymon Wozniak (K)
4. Andreas Lyager
5. Peter Ljung
6. Filip Hjelmland
7. Alexander Woentin

Lagledare: Conny Ivarsson & Astrid Pöker

För Rospiggarna får vi ikväll se hemvändaren Kim Nilsson göra comeback medan världsföraren Patryk Dudek samt lettiska supertalangen Oleg Mihailov gör debut i Rospiggsoverallen i samband med kvällens match. Kvar från förra årets trupp är Rospiggsikonen Timo Lahti, fjolårets stora komet Daniel Henderson, förra årets succédebutant Kai Huckenbeck samt svenska talangen Oscar Holstensson.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Kai Huckenbeck
3. Oleg Mihailov
4. Patryk Dudek
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Oscar Holstensson

Lagledare: Peter Jansson

Precis som i fjol har lagen möjlighet att ha med sig en sjunde förare som en extra reserv. Föraren har inga schemalagda heat men kan när som helst ersätta någon av ordinarie sex förarna. På plats nummer sju har vi valt att sätta Oscar Holstensson medan Vetlanda har gett den platsen till Alexander Woentin.

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens premiär:

”- Det känns härligt och ska bli kul att äntligen få komma igång. Vi möter ett mycket bra lag där flera förare har inlett årets säsong väldigt starkt. Vi kommer att ställa upp med ett lag som är riktigt på gång och det känns som att det här är killarna som är i det hetaste slaget just nu. När jag satte ihop paren har jag tittat på vilka förare jag tror kan köra ihop. Jag tycker att Timo & Daniel körde väldigt bra ihop ifjol och sen känns det även som att Oleg & Dudek kan komplettera varandra. Det känns som att vi har fått till en bra mix i alla heaten. För att vinna kvällens match gäller det att vi är på tårna redan från start och jobbar tillsammans som ett lag.”

Tävlingen kommer att sända live på C More:s Sportkanalen.

Du kan även se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Länk till körschemat: https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/elitserienallsvenskan2.15.6-7_2021.pdf

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!

Dela nyheten: