Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Intervju med Kai Huckenbeck!

Featured Image

Idag är det bara två veckor kvar innan startejpen går upp för Rospiggarna och säsongen 2022 drar igång. Fram till dess kommer vi ta tempen på flertalet förare som kommer att köra för oss under årets säsong. Först ut är Kai Huckenbeck.

Med sin kämpaglöd och övertygande körning har Kai Huckenbeck under sina två säsonger i Rospiggarna utvecklats till att bli en av BAUHAUS-ligans bästa förare. Under fjolårets säsong höjde han sitt snitt till 1,862 vilket placerar honom på 24:e plats i ligans snittlista. Om vi börjar med att blicka tillbaka på säsongen 2021. Hur var den för dig?

”- Det var en ganska bra säsong för min del. Jag var mer konsekvent än åren innan och det kändes som att jag förbättrade min körning och blev en bättre förare. Jag har många bra minnen från förra årets säsong.”

Under fjolårets säsong satte du nytt banrekord på Credentia Arena på tiden 55,2 sekunder.

”- Det kändes jättebra och visade att min körning och inställning ”was on point”.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Mina styrkor är att jag är en bra lagspelare men jag är också ganska lugn under matcherna och försöker bidra så mycket jag kan till en god lagsammanhållning. Det som jag behöver jobba på är mina starter.”

På Kais meritlista finns bland annat flertalet deltagande i både EM-serien samt Speedway Of Nations inskrivet men han kan även titulera sig som trefaldig individuell tysk mästare. När vi frågar Kai om vilket som är hans bästa minne från karriären hittills är det just hans första mästerskapstitel som han väljer att lyfta fram.

“- Det bästa minnet från min karriär var när jag vann min första mästerskapstitel 2013. Ingen förväntade sig att jag skulle vinna och det kändes stort att bli individuell tysk mästare.”

Utöver Rospiggarna kommer Kai också köra för bland annat Landshut Devils som huserar i den polska andraligan. Den ligan drog igång förra veckan och om två veckor drar även säsongen igång i Sverige. Hur går tankarna inför säsongen 2022 och hur känns det att återigen köra för Rospiggarna?

” – Jag ser otroligt mycket fram emot årets säsong och har tränat mycket under vintern för att vara riktigt vass inför säsongsstarten. Det kommer bli mitt tredje raka år i Rospiggarna och jag känner mig hemma i klubben. Det är en bra lagkänsla mellan förarna och lagledningen vilket är viktigt för mig. Jag gillar den svenska mentaliteten och det är inte lika stor press och stress här. Det är bara roligt att köra i Sverige.”

Vilka är dina mål med säsongen 2022 och vad kan publiken förvänta sig av Kai Huckenbeck under säsongen?

”- Det skulle vara fantastiskt att ta sig till final tillsammans med Rospiggarna och sedan får vi se vad som händer. Jag har även som mål att kvalificera mig till EM-serien samt GP-challenge. Publiken kan förvänta sig att jag kommer göra allt jag kan för att bli en bättre förare och köra in så många poäng som möjligt.”

Dela nyheten: