Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Intervju med Rospiggarnas lagkapten Kim Nilsson!

Featured Image

Efter fem säsonger i Masarna har Kim Nilsson valt att göra comeback i Rospiggarna som han representerade mellan år 2011 – 2015. Kim kommer stärkt från förra årets säsong då han var en av guldhjältarna i Masarna och han blev även den snittmässigt bästa svenska föraren i BAUHAUS-ligan 2020. När han nu gör comeback räknas han som en av Sveriges mest rutinerade och meriterade förare.

Om vi backar tillbaka tiden från början. Hur kommer det sig att du började köra speedway?

”- I grund och botten är det nog på grund av att både farfar och pappa har kört speedway i många år. Men motorcykelsporten har funnits i mitt liv sedan 3-års ålder då jag körde mina första varv på min PW50 crosscykel för att sedan börja tävla när jag var 6 år gammal fram tills jag var 16 år och började köra speedway istället.”

Kan du berätta lite om ditt bästa minne från Speedwayen. Vad gör just den situationen och resultatet så speciellt för dig?

”- Det finns nog inget som sticker ut som det bästa men det finns en del minnen som är väldigt starka. Bland annat min första senior-SM medalj som 2:a i Nyköping 2014, när jag fick köra race off i senior lag-VM i Bydgoszcz 2014, SM-silvret med Vargarna med ett ratat lag 2009 och givetvis det efterlängtade SM-guldet med Masarna 2020.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att nästa steg?

”- Jag skulle säga att min noggrannhet är en stor styrka som avspeglar sig i allt jag gör. Även att jag klarar av olika sorters banor och förhållanden bra. Jag siktar på att förbättra mig på allt. Jag jobbar varje dag för att utvecka mig själv och min åkning och jag skulle nog säga att blir jag lite lite bättre på många småsaker så blir det en stor skillnad i slutänden.”

Vem var din största förebild när du var liten?

”- Greg Hancock!”

Förra året hade du en fin säsong där du bland annat blev den snittmässigt bästa svenska föraren i BAUHAUS-ligan samt körde hem ett lag SM-guld ihop med Masarna. Varför tror du att det gick så bra för dig under förra säsongen och hur var fjolårets säsong för dig?

”- Såklart mycket hårt jobb och en vilja att bli bättre men även kanske att jag inte satte för stor press på mig själv. Jag är väldigt självkritisk men man måste även låta sig själv ha kul. Dock finns det inget roligare än att vinna.”

Hur har du laddat upp under vintern inför årets säsong?

”- En hel del enduroåkning och en ännu större dos cykling tillsammans med mer grenspecifika övningar och mer fokus på rätt kost.”

Till årets säsong har du har valt att göra comeback i Rospiggarna. Hur går tankarna inför comebacken och vad fick dig att vilja återvända ”hem” till Rospiggarna?

”- Det känns jättekul att vara tillbaka i Piggarna som även är det mest lokala för mig. Det är många saker som fick mig att välja Rospiggarna men en sak är ju såklart att det är det mest lokala som har flera fördelar. Det var också för att utveckla mig mer som förare, att göra en förändring kan ibland vara nyttigt för att ta nästa steg. Sedan tycker jag att Rospiggarna är en seriös klubb som verkligen har koll på bitarna och satsar rätt, ett varumärke som jag vill vara med på resan att bygga upp ännu mer.”

2021 kommer du vara klubbens lagkapten. Hur känns det för dig att få axla den rollen och vad skulle du säga gör dig till en bra lagkapten?

”- Det känns kul! Såklart har man ett stort ansvar som kapten men jag känner att jag har kunskapen och kvalitén för att axla den rollen. Jag har oftast bra insikt i det mesta i speedwayen och kan komma med bra input i hur man kan förbättra saker.”

Du körde för Rospiggarna under fem säsonger, 2011-2015. Vad minns du från din tid i Rospiggarna under den sejouren och vilket är ditt bäst minne från den tiden du senast körde för klubben?

”- Det är säsonger jag kommer ihåg starkt då det var en tid jag förbättrade mig väldigt mycket som förare. Starkaste minnet är när vi vann allsvenskan 2013 och tog oss till elitserien samt 2014 när jag hade lite av en genombrottssäsong.”

Har du satt upp några mål för säsongen 2021 och vilka är i så fall dina mål med årets säsong?

”- Att bli en ännu bättre förare, mer ingående mål behåller jag för mig själv.”

Slutligen. Vad kan publiken och Rospiggsfansen förvänta sig av Kim Nilsson under säsongen 2021?

”- Att jag alltid ger allt jag har och förhoppningsvis bjuder på riktigt bra matcher på Credentia Arena!”

Dela nyheten: