Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kai Huckenbeck ”- Jag känner mig hemma i Rospiggarna!”

Featured Image

Med sin kämpaglöd och övertygande körning har Kai Huckenbeck under sina tre säsonger hos oss utvecklats till att bli en av elitseriens bästa förare samt blivit en stor publikfavorit i Hallstavik. Kai är också banrekordsinnehavare på vår hemmabana med tiden 55,2 satt under säsongen 2021.

Efter att ha fått ett stort genombrott under säsongen 2021 valde vi att skriva ett tvåårskontrakt med Kai Huckenbeck inför fjolårets säsong. Förra året fick säsongen ett abrupt slut strax innan slutspelet drog i gång i Sverige på grund av en skada i en ligamatch.

”- Sammantaget var den senaste säsongen väldigt bra för mig. Jag körde konstant i alla ligor och tycker jag gjorde bra ifrån mig. Jag har många fina minnen från förra året men måste jag välja ett var det när jag slutade på en andraplats i Abensbergs GP-kval och kvalificerade mig för GP-challenge som jag tyvärr inte fick köra då jag var skadad. Lyckligtvis kommer jag inte ihåg så mycket av den kraschen. Jag mår bra idag, allt läkte bra och jag kan inte vänta på att få igång säsongen.”

Som nybliven trettioåring har Kai redan hunnit få ihop en lång meritlista som bland innehåller tre guld i det individuella tyska mästerskapet, representerat Tyskland i Speedway Of Nations fyra gånger samt varit en kontinuerlig förare i EM-serien sedan 2018.

”- Jag har kört i över 20 år så det finns många fina minnen från min karriär. En av de var när jag slutade på en tredjeplats i Güstrows EM-deltävling 2016. Det började ösa ner under tävlingen men jag lyckades fortsätta köra bra mot alla andra duktiga förare inför min hemmapublik i Tyskland.”

2023 blir Kais fjärde säsong i rospiggsoverallen men redan 2019 gjorde han en imponerande debut i Hallstavik på andra sidan av depån då han körde in elva poäng och besegrade bygdens son Andreas Jonsson tre gånger. Två år senare, 2021, satte han som hemmaförare nytt banrekord på Credentia Arena med tiden 55,2. Kanske är det inte så konstigt att Kai under sin tid i klubben har blivit en stor publikfavorit.

”- Det är en fantastisk stämning i klubben vilket är det viktigaste för mig. Årets säsong kommer bli min fjärde i klubben och jag känner mig hemma i Rospiggarna. Det är en bra lagkänsla mellan förarna och lagledningen, jag gillar den svenska mentaliteten och det är inte lika stor press och stress här. Det är bara roligt att köra i Sverige.”

Vad kan publiken förvänta sig av dig under årets säsong?

”- Att jag kör in så många poäng som möjligt för laget. Jag har även som mål att kvalificera mig till både EM- samt VM-serien. Jag kommer fortsätta kämpa till slutet och förhoppningsvis kan jag bjuda fansen på en bra show.”

Fem snabba:
I lurarna: Rap
Favoritmat: Sushi
Idol som liten: Michael Schumacher & Tony Rickardsson
Favoritbana: Wroclaw
Bästa med speedwaysporten: När adrenalinet kickar in!

Dela nyheten: