Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lagbygget inför starten av BAUHAUS-ligan 2020 den 11 augusti fortsätter!

Featured Image

Lagledare Peter Jansson är i full gång med att bygga laget inför årets säsong med avsikten att bygga ett ”nygammalt” lag baserat på det lag som var tänkt för årets säsong.

Förra veckan meddelade vi att Andrey Kudriashov och Kai Huckenbeck har valt att köra för oss under årets säsong. Nu kan vi presentera ytterligare fyra förare som kommer att köra för Rospiggarna under säsongen 2020!

Den första föraren som vi kan presentera är fjolårets snittraket Rasmus Jensen. Rasmus gjorde en storslagen debutsäsong i Rospiggarna förra året och blev snabbt en stor publikfavorit när han bjöd på publikvänlig- samt övertygande körning. Rasmus tar även ett stort ansvar för laget och tillför en otrolig harmoni samt skapar en värdefull trygghet. Han kommer att bli oerhört viktig för årets Rospiggslag.

Den andra föraren som är klar är Tomas H Jonasson. THJ värvades till Rospiggarna under fjolårets andra transferfönster och blev med sin läckra speedwayåkning och sin vilja för att ge allt på banan en stor publikfavorit i Roslagen. Med bland annat ett individuellt SM-guld 2014 samt fem lag SM-guld räknas han numera som en av svensk speedways mest meriterade förare. Tomas är även en otroligt ödmjuk förare som jämt sätter laget före jaget och som i sina bästa stunder kan slå vem som helst på ovalen. Han är en otroligt viktig pusselbit i årets lagbygge.

Nästa förare som har valt att köra för Rospiggarna i år är Daniel Henderson. Daniel har under sina år på motorcykeln gjort avtryck i både speedway och isracing och har även tidigare erfarenheter från banan i Hallstavik då han bland annat representerade Rospiggarna i speedway under Allsvenskan 2013 samt under fjolårets Elitseriesäsong i isracing. Förra veckan kvalificerade sig Henderson till sin tredje raka SM-final. Vi är övertygade om att Daniel kommer att få sitt stora lyft i år och han kommer att överraska många under årets säsong.

Även Emil Millberg kommer att representera Rospiggarna under årets säsong. Emil började köra speedway redan som 5-åring och har bland annat tagit ett USM-silver samt ett lag EM-brons för juniorer. Han kommer att vara med och utmana om en plats i laget.

Samtidigt står det nu klart att Nicki Pedersen och Adrian Miedzinski har valt att inte köra för oss i år.

Slutligen kan vi meddela att vi inom kort kommer att presentera ett mycket intressant och starkt nyförvärv!💪

Dela nyheten: