Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lagledningen för säsongen 2022 klar!

Featured Image

Bygget inför säsongen 2022 pågår för fullt och vi kan nu meddela att nästa års lagledning är klar. Precis som under årets säsong kommer den bestå av Peter Jansson som har huvudansvaret för laget och backas upp av Emil Lindqvist & Conny Ohlsson samt Rospiggarnas sportchef Thomas Viktorsson.

Sportchef Thomas Viktorsson:

”- Att Peter Jansson väljer att förlänga sitt kontrakt med Rospiggarna känns väldigt bra. Han har tillfört ett lugn och harmoni i depån som också smittar av sig. Hans kunnande inom speedway är enormt. Även Emil Lindqvist (ass) och Conny Ohlsson fortsätter. Emil stöttar Peter under tävlingarna medan Conny ser till att en del praktiska saker runt laget fungerar. För mig var valet inte så svårt att fortsätta rollen som sportchef. Vi är ett härligt gäng som åker runt på tävlingarna. Vi har i stort sett kontakt alla dygnets timmar och följer både egna och andras förare. Augusti 2019 skissades en vision upp. 2019 ska avslutas så bra som möjligt efter en mindre lyckad säsong. 2020 ska Rospiggarna vara ett lag som kan konkurrera med alla. 2021 ska Rospiggarna vara med i toppen. 2022 ska vi vara med i den absoluta toppen i BAUHAUS-ligan och vi ska köra om den ädlaste valören av medaljer. Vi kan konstatera att vi hittills följt planen trots två annorlunda år men hoppas nu återse alla supportrar och partners på arenan 2022!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Säsongen 2021 har varit en rolig och bra säsong. Vi har gjort allt vi har kunnat för att gå så långt som möjligt. Genom att utöka ledningen och få in Emil, Conny & Thomas känns det som att vi är väldigt starka på ledarsidan. Vi kompletterar varandra väldigt bra och alla tre är fantastiska ledare så jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba tillsammans med de under säsongen 2022. Jag vill även lyfta fram hela föreningen, allt från styrelsen till funktionärerna som har ett fantastiskt go och som jobbar hårt för Rospiggarna Speedway. Det var också skönt att välkomna publiken tillbaka till arenan. Det inger en trygghet och ger ett stöd åt förarna som är ovärderligt. Under året har laget fortsatt jobbat på i lugn och ro. Vi har jobbat medvetet med att få alla förare att trivas och när man känner sig trygg i gruppen utvecklas man även som förare vilket killarna har gjort. Vi gjorde en väldigt bra säsong och jag tycker alla i Rospiggarna ska vara stolta och glada över att vi lyckades ta oss dit vi kom. Det känns riktigt bra att kunna se tillbaka på den här säsongen som slutade med semifinal!

2022 är målet att göra det ytterligare lite bättre och ta nästa steg. Inför säsongen 2020 jobbade vi fram en treårsplan som vi har hållit med målsättningen att vinna ett SM-guld säsongen 2022. Nästa år ska vi köra final och helst vinna en guldmedalj. Vi kommer fortsätta bygga vidare på tryggheten och kontinuiteten. Det är otroligt viktigt att alla känner sig lika värda samt känner att de kan vara med och bidra. Jag vill gärna behålla merparten av truppen som vi hade i år men sen måste vi kanske göra någon förändring för att kunna nå nästa nivå och få in en förare till som är en vitaminboost som kan ta runt 10-12p mer match men det ska också vara en förare som passar bra in i gruppen. Det känns som att vi har någonting stort på gång som vi hoppas få utlopp för till nästa år. Rospiggarna 2022 kommer att stå för glädje, styrka och explosivitet. Sen tycker jag även att publiken ska hålla koll på föreningen och komma till Credentia Arena för att både se laget men även se den glädjen och träffa alla kärleksfulla människor som jobbar och bryr som om föreningen. Den passionen som finns för Rospiggarna bland funktionärerna är något utöver det vanliga!

Dela nyheten: