Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lejonen var numret större: ” Inte i maj som medaljerna delas ut”

Featured Image

I tisdags välkomnade vi Lejonen till Hisstech AB Arena för premiären av Bauhaus-ligan 2024. Motståndarna ställde upp med flera starka förare och visade prov på varför de är en av säsongens mest topptippade lag.

1 457 personer samlades en kylig vårkväll i Hallstavik för att se vårt elitserielags premiärmatch. Motståndarlaget Lejonen inledde matchen starkt med en fyrtvåa i heat ett följt av samma valör i heat tre och en femetta i heat fyra. Vi revanscherade oss mot slutet och körde in två femettor i heat tolv samt femton. Matchen slutade 36-54 och seger till Lejonen.

Bästa poängplockaren i vårt lag blev Kai Huckenbeck efter att ha kört in femton poäng och avslutat matchen med tre heatsegrar. Kai blev även framröstad till matchens rospigg.

– Vad roligt, stort tack till de som röstade på mig. I början av matchen kämpade jag en del med inställningarna men fick till det bättre mot slutet. Jag var här och tränade i måndags och försökte dela med mig av tips om banan till resterande lagmedlemmar. Det känns givetvis surt att laget förlorade men jag gjorde mitt bästa och tycker jag gjorde en bra match, säger Kai.

Lagledare Peter Jansson ger sin syn på premiärmatchen:

– Vi möter ett av ligans bästa lag men jag tycker inte vi står emot som vi borde. Vi är ett kollektiv där sju man måste jobba åt samma håll. Då räcker det inte att bara två förare svarar upp. Samtidigt lyfter jag på hatten för Kai & Wiktor som visar vilka toppförare de är. Jag tycker även att Oskar Polis visade en enorm kämpaglöd men dessvärre rasade två av hans nya motorer, säger Peter.

– Vi startade för dåligt och hittade inte runt på vår egen hemmabana. Men det är inte i maj som medaljerna delas ut. Vi är bara i början av säsongen och får slicka såren och komma tillbaka starkare. Det kommer bli en tuff match i Västervik nästa vecka men vi får försöka hitta på en nyckel där. Sen är det dags för hemmamatch igen och då ska vi visa en rejäl revanschlust.

Tisdagens match var inte bara årets säsongspremiär utan även tidigare föraren Jonas Anderssons första match som ordförande.

– Fast det blev en förlust sportsligt känns arrangemanget positivt. Allting fungerade inte som det ska men det hade vi räknat med. Jag har aldrig arrangerat en speedwaytävling tidigare så det känns skönt att premiären nu är avklarad. Samtidigt är jag inte ensam i det här. Vi över 120 personer som ställer upp för föreningen en tisdagskväll. Men i slutändan är det jag i min position som ska se till så allting har fungerat, säger Jonas.

– Vi fick fantastisk respons på kringarrangemanget. Det kom fram publik hela tiden som gav oss beröm och det får vi ta med oss. Det var barn i hoppborgen hela kvällen och Hans Gustafsson blev väldigt omtyckt med sin motorsåg och har lovat att komma tillbaka. Nu gäller det att vi finslipar på allt. Vi kommer lyssna på all kritik som kommer in, önskemål till förbättringar och genomföra det, avslutar han.

𝐑𝐨𝐬𝐩𝐢𝐠𝐠𝐬𝐟𝐨̈𝐫𝐚𝐫𝐧𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐚̈𝐧𝐠:
1) Dimitri Bergé: 0 (0,0,0)
2) Wiktor Przyjemski: 11+3 (2,1,2,2,2,2*)
3) Kai Huckenbeck: 15 (2,2,2,3,3,3)
4) Jakub Jamróg: 0 (0,0,0)
5) Antonio Lindbäck: 3 (R,0,2,1)
6) Victor Palovaara: 5 (3,1,1,0)
7) Oskar Polis: 2 (0,2,R,R)

Nu på tisdag beger vi oss till Västervik för årets första bortamatch. Nästa hemmamatch är tisdagen 21 maj då vi välkomnar regerande mästarna Dackarna till Hisstech AB Arena.

Dela nyheten: