Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lokala talangerna skrivs in i elittruppen

Featured Image

Efter att ha tagit SM-medaljer både individuellt samt i lag lämnar nu Dante Johansson och Jonny Eriksson sin tid som ungdomsförare och går upp på 500cc till nästa säsong. Vi är otroligt stolta över att deras första klubb i elitserien blir moderklubben Rospiggarna.

Ett av våra stora glädjeämne under årets säsong var våra ungdomar. I januari inleddes en unik satsning som inte bara fick stort gehör utan också märktes av på banan. Sportsligt tog våra ungdomar stora steg i sin utveckling och både individuellt samt i lag resulterade det i flertalet medaljer.

{!A}

Till nästa år väntar nya utmaningar för två av våra ungdomsförare då Dante Johansson och Jonny Eriksson nu lämnar tiden som ungdomsförare bakom sig. För deras del resulterade säsongen 2023 i bland annat en andraplats samt tredjeplats i individuella SM men också en andraplats när de representerade Rospiggarna i 250cc-serien. Under årets säsong var Dante med och körde hem ett EM-brons i par på 250cc för Sverige. Vi ser fram emot att få följa deras utveckling och är glada över att de har valt att stanna i Rospiggarna.

{!B}

Lagledare Peter Jansson:

{!C}

– Det känns otroligt roligt att det kommer upp två egna förare i elittruppen. Det var några år sedan vi hade en förare från trakten i laget men att vi nu får två stycken känns spännande. Både Dante och Jonny har visat framfötterna under flera år. De blev tvåa respektive trea i SM i år så det är två av de bästa förarna på 250cc som nu går upp på 500cc. Det kommer bli en utmaning då det är första året på storcykel men samtidigt ska de lotsas in i det här nu. Båda två har framtiden för sig och är väldigt bestämda om att vilja lyckas men det får ta den tid det tar. Det ska bli spännande att få fortsätta följa dem och jag är glad över att det sker i hemmaklubben Rospiggarna.

Dela nyheten: