Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Möt Rospiggarnas ordförande och marknadsansvarige Per Nohr!

Featured Image

Under Rospiggarnas årsmöte som hölls i mitten av mars togs styrelsen fram. Ordförande för klubben blev marknadsansvarige Per Nohr.

Per Nohr klev in i Rospiggarnas organisation som marknadsansvarig i början av 2021 men var innan det aktiv i både fotboll och bandy under flera år där han bland annat var ansvarig för säkerheten och evenemangen, figurerade som föreningsutvecklare samt ungdomskonsulent. Att han trivs bra i Rospiggarna är något som framkommer tydligt när vi pratar med Per och han känner även en stor ära att få gå in i rollen som ordförande.

”- Det känns otroligt hedrande och jag är väldigt tacksam att jag får möjligheten att vara en del av och driva Rospiggarna ihop med andra duktiga människor. Första gången jag kom till Hallstavik och kom innanför kansliet kändes det som att komma hem. Jag skulle aldrig sagt ja om jag inte känner att jag kan bidra med någonting och det känns som att den erfarenheten jag besitter från min tid i Sirius på elitnivå kommer ha stor betydelse även här. Jag har kunskaper i hur en förening är uppbyggd, allt från ideella människor runt evenemang, personal och sponsorer till att genomföra ett evenemang och jag vet hur en styrelse fungerar samt hur man driver en förening. Vi har i grunden en otroligt bra och fin förening med jätteduktiga människor som arbetar för klubben men det gäller att få alla olika delar att sitta ihop.”

Efter att ha varit aktiv inom både bandy och fotboll valde du i slutet av 2020 att byta sport och började som marknadsansvarig hos Rospiggarna i början av fjolåret. Hur har dina upplevelser av speedwaysporten varit hittills?

”- Det har varit väldigt bra och det kändes som att jag hade jobbat här länge när jag klev in i Rospiggarna. Jag kunde känna igen mina arbetsuppgifter från mina tidigare arbetsuppdrag. När jag satte mig ner och började kontakta alla partners som har varit med i många år var det en glädje att känna det förtroendet som många har för Rospiggarna. Den värmen som jag har känt från våra partners samt den familjära känslan som uppstår när alla kommer till en speedwaymatch är något väldigt speciellt som jag inte har upplevt tidigare. Under året har jag lärt mig massor om speedwaysporten samt om Rospiggarna. Jag har verkligen förstått vad Rospiggarna betyder för många i Roslagen och vad Roslagen betyder för Rospiggarna. Vi är viktiga för varandra.”

Per kommer även fortsätta jobba som marknadsansvarig parallellt med uppdraget som ordförande.

”- I början av året skrev jag på ett kontrakt för mitt jobb som marknadsansvarig som sträcker sig till 31/12-2024. Både jag, Linda Fogelström och Thomas Viktorsson ser det här som ett långsiktigt samarbete och det var även ett avgörande beslut i mitt val att flytta till Hallstavik förra året. Jag har lärt mig en hel del om speedwaysporten men i en styrelse tycker jag inte att alla behöver kunna allt om sporten i sig. Det gäller att ha en kompetens för det är ett företag vi driver. Sen har jag även duktiga människor runt om mig som är mer insatta än mig och då är det bara att ställa frågan till de om det är så att jag inte kan svara på det. Det känns som att jag har fått ett rätt bra förtroende från människorna runt föreningen och jag har verkligen förtroende för människorna här.”

Finns det några styrkor i att både vara ordförande samt marknadsansvarig?

”- Som det är hos just nu ser jag en styrka i att jag är på plats dagligen på arenan vilket gör det lättare att vända sig till mig. Sen kan det även vara en fördel när jag jagar sponsorer att jag kan presentera mig som både ordförande samt marknadsansvarig. Att jag har båda rollerna gör att jag kan hålla ihop föreningen på ett annat sätt samtidigt är det viktigt för mig att oavsett vad man gör på arenan, om man är förare, ordförande eller funktionär, har alla en funktion som tillsammans bidrar till en gemensam helhet. För mig är ingen viktigare än någon annan och grundtanken ska vara att alla behövs för att det ska bli en hel förening där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål.”

Hur kan du som ordförande och privatperson bidra till att alla känner sig delaktiga i föreningen?

”- För mig är speedwayförarna idrottsstjärnorna men funktionärerna är hjältarna. De behövs för att det ska kunna bli ett evenemang för utan dem står vi helt stilla. Jag tror inte folk förstår hur mycket tid som många ideella lägger ner på klubben. På ett personligt perspektiv ser jag mig själv som en glad person och jag tror jag har ett driv, engagemang och glädje som folk gillar och blir smittade av. Den delen som gjorde att jag tog mig längst hos Sirius och gjorde att jag blev respekterad var att jag började med att lära känna och se funktionärerna samt att jag skapade ett band med de. Jag gav dem alltid en klapp på axeln och talade om hur viktiga de var för föreningen. De små sakerna gör att en helhet blir stor.”

Vilka mål har du med Rospiggarna?

”- För mig är ingen uppgift för liten och ingen ska vara rädd för att göra fel. Jag vill att alla ska kunna vara med och ta beslut. Jag är inte rädd för att ta på mig andra uppgifter utan vill vara en ledare som är mitt i verksamheten. Om jag som ledare inte är delaktig i att ge de bästa förutsättningarna till arbetskraften har jag misslyckat med mitt jobb. Jag kan inte kräva att dem ska göra ett bra arbete ifall de inte vet vad som behövs. Vad det står på visitkortet är helt ointressant för mig utan det handlar om vad man levererar och jag vill leverera med glädje och respekt. Vi ska lära oss av varandra och förstå varandra. Jag måste lyssna och lära och jag vill träffa och inkludera alla som jobbar för föreningen. För mig är det a & o i att vara en duktig ledare.”

Styrelsen för Rospiggarna speedway:
– Per Nohr (Ordförande)
– Lotta Falck (Ledamot)
– Jimmy Gustafsson (Ledamot)
– Ralf Wisniewski Löbel (Ledamot)
– Linda Fogelström (Suppleant)
– Mikael Höglund (Suppleant)

Dela nyheten: