Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny bortamatch väntar!

Featured Image

Två dagar har gått sedan rospiggspremiären och det har nu blivit dags för veckans andra bortamatch. För motståndet ikväll står Smederna på deras hemmabana Eskilstuna Motorstadion.

Smederna gör i och med dagens match sin säsongspremiär för i år. I motståndarlaget får vi bland annat se den rutinerade danske förare Michael Jepsen Jensen, svenske toppföraren Pontus Aspgren samt de brittiska tillika tidigare Rospiggsförarna Robert Lambert och Daniel Bewley som gör debut i Smedoverallen i samband med kvällens match.

Smedernas laguppställning:
1. Robert Lambert
2. Daniel Bewley
3. Kacper Woryna
4. Michael Jepsen Jensen (K)
5. Pontus Aspgren
6. Grzegorz Zengota
7. Joel Andersson

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

För Rospiggarna får vi se samma lag som i tisdags tog sig an Lejonen under seriepremiären och det är ett minst sagt revanschlystet gäng rospiggsförare som vi ställer på banan ikväll. Det ska även bli intressant att se vad Daniel Henderson och Andzejs Lebedevs kan lyckas åstadkomma på banan i Eskilstuna då båda två har haft den som hemmabana tidigare. Andzejs som även lämnade Smederna efter fjolårets säsong för att köra för oss i år.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Timo Lahti
2. Andzejs Lebedevs
3. Kai Huckenbeck
4. Kevin Wölbert
5. Kim Nilsson (K)
6. Daniel Henderson
7. Victor Palovaara

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Smedernas lag känns lite liknande vårat med en stor bredd i laget. De har fem jämna förare på ordinarie platserna samt två starka reserver som håller bra klass så det kommer bli en tuff bortamatch. Sen beror det lite på hur det kommer att fungera för dem i början av säsongen då det är deras första hemmamatch. Samtidigt har deras förare varit där tidigare och vet exakt hur banan ser ut och de fick även köra in sig en hel del på den under deras press & practice i tisdag men det behöver inte betyda något när det väl är tävling. När banan i Eskilstuna är väl preparerad ger den mycket möjligheter till bra heat och just formen på banan är en bra form för speedway. Lagmässigt känns det som att vi är otroligt revanschsugna efter tisdagens match. Mötena mot Smederna brukar vara roliga och ge en liten derbykänsla. Det känns som det kommer bli en jämn och bra match ikväll.”

Lagledare Peter Jansson:

“- Vi kommer från en match där vi hade det tufft och inte riktigt lyckades hitta rätt inställningar på banan. Vi fick en bra start på tävlingen i tisdags men materialet på banan flyttade sig lite och där hade vi svårt att hänga med. Kim och Lebedevs lyckades hitta rätt när de körde in 5-1:an och jag måste berömma Victor och Daniel som hittade rätt direkt. Att komma in och leverera som Victor gjorde med de nerverna som man har inför en premiär och dessutom i ett nytt lag är otroligt imponerande och Daniel har kommit tillbaka starkare än någonsin. Jag måste även lyfta fram harmonin i laget för trots att det gick lite tungt stod killarna och snackade med varandra och försökte hela tiden hitta rätt. Lagsammanhållningen liksom den revanschlysten som vi fick efter senaste matchen kommer vi ta med oss in i kvällens tävling. Vi möter ett starkt och tufft hemmalag med bland annat tidigare rospiggsförarna Robert Lambert och Daniel Bewley som kör riktigt bra just nu. Det ska bli roligt ikväll och jag har en bra känsla. Vi kommer göra allt vi kan och kommer inte vika ned oss!”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Eskilstuna under kvällens match kommer tävlingen sändas live på Sportkanalen. Du kan även se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta revansch! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: