Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny bortamatch väntar ikväll!

Featured Image

Med två raka segrar i bagaget är det ett taggat gäng rospiggsförare som beger sig till HEJLA Arena för att ikväll ta sig an tabelltvåan Västervik.

Västervik har inlett årets säsong starkt och parkerar just nu på en andraplats i tabellen med fyra vinster och ett oavgjort resultat. I motståndarlaget får vi bland annat se de rutinerade svenska förarna Fredrik Lindgren & Peter Ljung, polska GP-föraren Pawel Przedpelski samt det svenska framtidslöftet Anton Karlsson.

Västerviks laguppställning:
1. Bartosz Smektala
2. Gleb Chugunov
3. Fredrik Lindgren (K)
4. Mads Hansen
5. Pawel Przedpelski
6. Peter Ljung
7. Anton Karlsson

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

Med två vinster och fyra förluster ligger Rospiggarna för tillfället på en femteplats i tabellen. Vi kommer till största delen köra vidare med det laget som vann hemma mot Dackarna i tisdags men tvingas till en förändring då Kai är fortsatt skadad efter kraschen han råkade ut för under den hemmamatchen. Istället välkomnar vi nyförvärvet tillika det danska framtidslöftet Kevin Juhl Pedersen till laget som kommer bilda reservparet tillsammans med Daniel Henderson.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Victor Palovaara
3. Andzejs Lebedevs
4. Adrian Miedzinski
5. Timo Lahti
6. Kevin Juhl Pedersen
7. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Det kommer bli en tuff match. Västerviksförarna hittar runt väldigt bra på deras hemmabana och det brukar vara tufft att komma dit som bortalag samtidigt trivs både jag och flera andra i laget på den banan. Vi har en bra känsla i gruppen och har egentligen ingen press på oss utan har allting att vinna. Vi ser fram emot att åka dit. Det är oftast en bana som bjuder upp till bra speedway och tighta heat. Det finns många olika spår att åka på och är man snabb och lite smart kan man oftast göra saker när man ligger bakom och jagar.”

Lagledare Peter Jansson:

“- Vi står återigen inför en tuff bortamatch. Västervik är obesegrade i år och har ett av de bästa lagen i elitserien. De har minst en heatledare i varje heat som det gäller att vi försöker få stopp på och sätta press. Vi kommer från två bra matcher och har en positiv känsla i gruppen så det gäller att vi fortsätter på det spåret. Vi kommer få kämpa galet där för att kunna hänga på och det krävs att vi åker på toppen av vår förmåga samtidigt gillar alla våra förare att åka på banan i Västervik. Det kommer bli en tuff och hård match men vi ska göra allt vi kan.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Västervik kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-ee7cc365aa329821cbb4

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt!

Dela nyheten: