Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny bortamatch väntar!

Featured Image

Det är speedwaytisdag och det har blivit dags för en ny bortamatch. Våra rospiggsförare är just nu på väg till RMV Skog Arena i Motala för att ikväll ta sig an Piraterna.

Med två vinster samt en förlust inskrivet på kontot ligger Piraterna just nu på en andraplats i tabellen. I motståndarlaget får vi ikväll se bland annat det polska framtidslöftet Wiktor Lampart, tidigare Rospiggsföraren Tomas H Jonasson samt den polska stjärnföraren Piotr Pawlicki. Noterbart är att Motalagänget har varit starka på sin hemmabana och att deras två segrar har kommit på just deras hemmaarena.

Piraternas laguppställning:
1. Wiktor Lampart
2. Jakub Jamrog
3. Tomas H Jonasson
4. Jonas Seifert-Salk (K)
5. Piotr Pawlicki
6. Rasmus Broberg
7. Vaclav Milik

Lagledare: Daniel Davidsson

I vårt lag är den stommen som vi har hållit under säsongen kvar samtidigt som vi kommer köra riders replacement för Szymon Wozniak som är fortsatt skadad. Samtliga av våra förare kommer kunna köra för honom. Vårt sikte ikväll är givetvis inställt på att köra hem säsongens första seger.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Timo Lahti
2. Victor Palovaara
3. Andzejs Lebedevs
4. Szymon Wozniak (R/R)
5. Kim Nilsson (K)
6. Kai Huckenbeck
7. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Jag tycker känslan i laget är bra och det känns som att vi kan åka dit och vinna även fast det kommer bli en tuff fight. Vi får absolut inte underskatta Piraterna. Banan i Motala kan bjuda upp till riktigt bra heat om den är fint preparerad och när den är det är det en av mina favoritbanor. Sedan förra matchen har vi i laget pratat ihop oss en hel del. Det känns som att vi har det inom oss men vi måste börja få ut det på banan också. Och det kommer vi se till att vi får ut ikväll när vi tar säsongens första vinst!”

Lagledare Peter Jansson:

“- Även fast vi har haft en tung inledning på säsongen känns det tryggt med förarna och det känns som att de börjar hitta tillbaka till där de ska vara. Vi ser fram emot kvällens match och behöver steppa upp ett par steg. Vi möter ett lag som påminner en hel del om vårt i och med att det är ett jämt och bra lag med duktiga speedwayförare. Det är inget dålig speedwaylag, allra minst i Motala, och de kommer sälja sig dyrt. Samtidigt vet vi att vi brukar åka bra där. I och med att Victor går upp på en ordinarieplats blir det lite positionsförändringar och den här uppställningen kändes bra och naturlig när vi beslutade att köra riders för Wozniak. Jag tror absolut att Victor kommer kunna matcha en plats bland de fem, så pass bra är han och man får inte glömma bort att det är lika hårt för förarna på reservplats som det är för förarna på plats 1-5. Alla förare oavsett position är lika viktiga för att laget ska fungera. Skillnaden mellan laget ikväll och förra veckan är att vi kommer ha ett leende på läpparna efter att ha vunnit första matchen för säsongen!”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Motala kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad. Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13764217-piraterna-rospiggarna

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!

Dela nyheten: