Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nyckelföraren klar för 2024

Featured Image

Lagbygget inför nästa säsong pågår för fullt. I början av veckan presenterade vi två lokala förare som nummer fyra och fem. Nu har ytterligare en viktig pusselbit fallit på plats. Vi är otroligt glada över att Victor Palovaara blir Rospiggarna trogen under säsongen 2024.

När Victor gjorde comeback i Rospiggarna 2022 fick han ett stort genombrott. Utöver bronset med oss blev det även guld i allsvenskan samt deltagande i både Speedway Of Nations och Målillas GP. I år gick det lite tyngre. Mycket på grund av den skadan han ådrog sig i början av säsongen.

– Trots skada hade jag en okej start på säsongen. Sen satte det sig lite i skallen och blev bara tyngre. Jag var borta några matcher men hittade mer rätt mot slutet. Det kändes skönt att vara tillbaka i semifinalen och avsluta säsongen med en god känsla, säger Victor Palovaara.

– Jag ser fram emot att vara kvar ett år till. Jag trivs väldigt bra i föreningen och med hur allting fungerar. Under vintern kommer jag jobba hårt för att vara redo till 110% när säsongen drar igång. Det är klart jag känner ett sug efter revansch.

{!A}

Inför releasen beskrev vi Victor som den perfekta pusselbiten i lagbygget. Sett till sitt gynnsamma snitt på 0,500 är det en förare som har en enorm potential i förhållande till sitt snitt något lagledare Peter Jansson berättar mer om.

– Han hade det lite tyngre i år sett till sin succésäsong året innan där han visade hur bra han egentligen är. Samtidigt får vi inte glömma bort att han körde största delen av säsongen skadad. Jag är helt övertygad om att han kommer lyfta sig och komma tillbaka till den nivån han höll 2022. En skadefri Victor med lite självförtroende kommer många få se upp med nästa år, säger Jansson.

Många som befunnit sig i depån innan matcher har nog inte gått miste om den glädjen Victor sprider. Med ett ständigt leende på läpparna har han blivit en stor publikfavorit.

– Victor betyder enormt mycket för sammanhållningen i laget. Det är en glad kille som sprider glädje och kärlek omkring sig. Samtidigt är han oerhört professionell under tävlingarna. Det är en av de mest stilfulla förarna vi har i Sverige, avslutar Peter Jansson.

Truppen 2024:
– Kai Huckenbeck (1,558)
– Antonio Lindbäck (1,389)
– Wiktor Przyjemski (1,419)
– Dante Johansson (0,500)
– Jonny Eriksson (0,500)
– Victor Palovaara (0,500)

Dela nyheten: