Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nyhetsbrev Juli 2020

Featured Image

Stöd från Riksidrottsförbundet

Rospiggarna får ett bidrag på 560.000 kr från Riksidrottsförbundet.

Detta stöd är för att begränsa skadorna av Coronakrisen och uteblivna intäkter. Bidraget är oerhört viktigt för att vi ska kunna genomföra säsongen 2020 och planera inför 2021.

Lagbygget är igång!

Det pågår ett lagbygge inför ligastarten 11 Augusti.

Peter Janssons avsikt är att bygga ett ”nygammalt” lag baserat på det lag som var tänkt för 2020 säsongen. Vi kan glädjande berätta att hälften av förarna redan är klara. Bl.a. Kai Huckenbeck och Andrey Kudriashov.

Ny organisation i Rospiggarna.

Det står nu klart att Kent Rensvik lämnar ordförandeposten i Rospiggarna.

Skälet är ökad arbetsbörda i sitt företag samt de förändringar i verksamheten som uppstått i o m Coronakrisen.

– År 2020 blev inte som jag eller någon annan kunde förutspå, mitt företag expandera mer än jag någonsin kunnat drömma om med nya uppdrag i både Stockholm och Uppsala. Det har medfört ca 60 Tim arbetsveckor. Samtidigt så blev det nya ställningstaganden gällande Rospiggarna med mycket mer jobb gällande förare och ligan. Jag fick helt enkelt för få timmar för att klara kombinationen.

Mitt hjärta brinner för Rospiggarna och speedway och jag kommer finnas kvar men fokusera på valda projekt för klubbens bästa. Jag kommer självklart hålla tummar och tår vid varje heat (hoppas vara på plats så många matcher som möjligt).

Känslan jag hann få min korta tid i styrelsen gällande kompetens gör att jag slipper ha sömnlösa nätter i oro för hur det kommer gå 2020 och åren efter det.

Med vänlig hälsning, Kent

Även Stefan Juhnell lämnar sitt uppdrag.

Tack vare att organisationen ”rullar på” med många hundratal timmars förberedelser (Tack Lennart Thoresson, Bosse Pettersson, banarbetare m fl.) så är ordföranderollen är för närvarande inte en prioriterad fråga för Rospiggarna.

Vi har precis fått klartecken att köra igång en begränsad liga i Augusti och det är detta styrelsen och arbetsgrupperna fokuserar på just nu.

Publiklösa matcher

Just nu vet vi inte huruvida vi kommer att få släppa in publik under matcherna i augusti & september eller inte men säsongskorten som gäller för säsongen 2020 kan förlängas och gälla under säsongen 2021.

Om kortet inte används under 2020 så kommer det automatiskt fungera 2021.

Vi kommer även erbjuda möjlighet till återbetalning av årskortet.
Skicka i så fall ditt namn, kortnummer, bankkontonummer och ditt namn till info@rospiggarna.nu.

Tack!

Slutligen TACK ni som köpt fiktiva biljetter!

Det är svåra tider nu och vi vet inte riktigt hur den närmaste tiden ser ut. Men vi vet att vi har ett stort stöd och vi i vår tur vill förstås göra det bästa vi kan under rådande omständigheter.

Dela nyheten: