Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ordföranden Stefan Gunstad Lämnar Rospiggarna Med Omedelbar Verkan

Featured Image

”-Jag har beslutat att lämna ordförandeposten för Rospiggarna Speedwayklubb med omedelbar verkan, då jag känner att jag inte räcker till för att föra klubben framåt i den utsträckning som krävs för en elitklubb.

De sportsliga resultaten uteblev samt turbulensen runt lagledarbytet har påverkat mitt beslut.

Jag vill tacka alla positiva och hjälpsamma människor runt Rospiggarna Speedway under min tid som ordförande för Rospiggarna.

Jag önskar Rospiggarna all lycka till i fortsättningen.”

//Stefan Gunstad

Styrelsens kommentar:

”Säsongen 2019 blev tyvärr en besvikelse. Rospiggarna avslutade dock starkt med 3 segrar av 5 möjliga och lämnade därmed jumboplatsen.
På intäktsidan har det skett ett tapp. Delvis p.g.a. uteblivna sportsliga framgångar men även p.g.a. ett mycket oförmånligt media kontrakt för sändningsrättigheter, något som drabbat alla speedwayklubbar i Sverige.
Ekonomin är således ansträngd.”

Nu är siktet ställt på 2020!

”Vi får många olika reaktioner på det nya lagbygget och tänkte därför berätta hur vi resonerar.
P.g.a. det ekonomiska läget så måste klubben ta sitt ansvar. Görs inte detta nu så riskerar vi klubbens långsiktiga överlevnad.
Förarbudgeten är lägre och vi har alltså inte råd att behålla vissa etablerade förare.

Vi är ungefär i samma läge som 2014.

En omstart med begränsade resurser.

En omstart där vi måste få ut det mesta av varje krona vi investerar i laget.

En omstart där vi nu bygger ett nytt lag. Med flera spännande talanger men samtidigt också en stabil stomme med erfarna förare.

Vi har valt att göra detta med lagledaren Peter Jansson. Peter har ett enormt kunnande inom speedway och han har den fingertoppskänsla som krävs för att komponera ett lag med talanger och rutinerade förare.”

2020:

”Vi ser inte Rospiggarna som ett lag att utmana om SM-guld 2020 men vårt mål är att nå semifinalerna och att vi ska ”utmana” i alla matcher. Framförallt ska vi vara väldigt svårslagna på Credentia Arena.

2021 vill vi åter utmana om SM-guldet.”

Klubben söker nu en ny ordförande.

”En driven person som gärna brinner för speedway men också har ledaregenskaper och kunnande i hur en klubb ska drivas.

Tidigare ordföranden 2013-2017, Lennart Thoresson, tar över ordförandeskapet tills en ny ordförande är klar.”

”Slutligen vill vi tacka alla Rospiggsfans för visat stöd. I speedway liksom alla sporter kan det svänga snabbt från medgång till motgång och det fina stöd vi fått från flertalet supportrar är vi mycket tacksamma för.”

”Slutligen vill vi också tacka alla sponsorer och funktionärer.”

//Styrelsen, Rospiggarna SK

Dela nyheten: