Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Peter Jansson fortsätter som lagledare!

Featured Image

Arbetet inför säsongen 2023 är i full igång och vi kan nu meddela att en viktig pusselbit har fallit på plats. 2020 ledde han laget till en andraplats i tabellen och både 2021 samt 2022 ledde han oss till semifinal där det i år slutade med ett brons. Nu är Peter Jansson klar för sin fjärde säsong som lagledare för Rospiggarna.

Ordförande Per Nohr:

”- Det känns otroligt bra att Peter fortsätter som lagledare för elitlaget under säsongen 2023. Att vara lagledare innebär att man ska kunna bygga ett lag av ett antal individer. Det är en sak att göra det om man träffar de dagligen men inom speedwaysporten ses man i princip bara under matchdagarna. Där är Peter en styrka. Genom sitt engagemang, kunskap och inte minst glädje får han laget att hålla ihop och bli en helhet.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det känns bra och roligt att fortsätta som lagledare i Rospiggarna. Vi kommer från en säsong där vi har haft mycket stolpe ut med flera skador i laget men trots det visade vi en styrka som resulterade i en bronsmedalj som vi kan vara oerhört stolta över. Vår strategi sedan jag kom in i klubben har varit att bygga på kontinuiteten i laget och få ihop gruppen som ett lag där alla känner sig delaktiga vilket vi kommer fortsätta med nästa säsong. Vi vill behålla så många förare som möjligt och bygga vidare på den stommen vi har fått ihop men det kommer nog också bli några nya namn som tillkommer. Det känns som att det är en väldigt spännande säsong som väntar!”

Med Peter Jansson klar som lagledare fortsätter nu lagbygget inför säsongen 2023. Första föraren är redan klar nämligen tyska publikfavoriten tillika banrekordsinnehavaren Kai Huckenbeck som vi inför årets säsong skrev ett tvåårskontrakt med. En förare som Peter anser är en viktig pusselbit i lagbygget.

”- Kai betyder väldigt mycket för klubben. Han hade det tufft i början av årets säsong men visade allt mer varför han är en av toppförarna i laget. Det hade varit kul att se honom i slutspelet men tyvärr slutade säsongen med en skada. Kai är en stabil förare som alltid jobbar för att bli bättre och kommer vara tillbaka fullt laddad till säsongen 2023.”

Inom kort presenterar vi nästa kugge i lagbygget för säsongen 2023!

Dela nyheten: