Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Poängbäst som motståndare – nu kör Polis för oss

Featured Image

Lagbygget inför säsongen 2024 fortsätter. Efter att vi hittills har presenterat förlängningar eller förare med stark anknytning till klubben är det nu dags att stifta bekantskap med ett nyförvärv. Välkommen till Rospiggarna säger vi till Oskar Polis.

27-årige polska föraren Oskar Polis gjorde under årets säsong debut i svenska seriesammanhangen då han representerade Piraterna. Bästa matchen gjorde han på vår hemmabana i Hallstavik. Poängskörden blev tretton poäng varav fyra heatsegrar vilket gjorde honom till matchens bästa poängplockare. En övertygande insats då det var hans första gång på Credentia Arena.

– Banan där var lite annorlunda än de som jag är van vid men jag gillade den. Det ska bli roligt att ha den som hemmabana. Jag ser fram emot att köra för Rospiggarna, säger Oskar Polis.

{!A}

I Polen körde Oskar för Opole som huserar i tredjeligan. När säsongen var slut placerade han sig på en femteplats i snittlistan med 2,225. Insatserna där tillsammans med bedriften i Hallstavik var avgörande till att signa med honom.

– Vi fick upp ögonen rejält för honom i somras efter grundseriematchen han gjorde mot oss. Han tog tretton poäng men det hade lika väl kunnat varit femton. Det är en förare vi vill ha på rätt sida i depån i Hallstavik så det känns bra att det blir så, säger lagledare Peter Jansson.

– Det känns som han kommer passa bra i laget. Oskar är en trevlig kille som under matcherna bjuder på ett jäklar anamma och ger allt för att vinna. Han kommer in med ett lågt snitt men har en högre kapacitet. Med hans anslutning fortsätter vi bygga en bred trupp. Målet är att vi ska vara ännu bredare 2024 än vi var i år.

Truppen 2024:
– Kai Huckenbeck (1,558)
– Antonio Lindbäck (1,389)
– Wiktor Przyjemski (1,419)
– Dante Johansson (0,500)
– Jonny Eriksson (0,500)
– Victor Palovaara (0,500)
– Oskar Polis (1,250)

Dela nyheten: