Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Polska framtidslöftet är inne på sin andra säsong i klubben: “Glad över att få tillhöra Rospiggarna”

Featured Image

Innan fjolårets säsong var Wiktor Przyjemski ett nytt namn i svensk seriesammanhang. När han nu har fått presentera sig har han blivit en stor publikfavorit.

Sedan Wiktor tog licens på 500cc har han skrivit in sig som en av speedwaysportens mest lovande förare. Förra året blev han den föraren med högst snitt i polska andraligan på imponerande 2,500. Fjolåret resulterade också i guld med Polen i Speedway Of Nations 2 samt ett individuellt junior-EM-guld. En säsong han ser tillbaka på med glädje.

– Jag är nöjd över mina insatser förra året. Tyvärr slutade säsongen med en skada vilket gjorde att jag missade ett par slutspelsmatcher. Men överlag känner jag att jag nådde de resultaten och målen jag hade satt inför fjolåret. Det finns en hel del fina minnen men Speedway Of Nations 2 är det jag bär med mig bäst. Det var en speciell känsla att köra hem ett guld för mitt hemland, säger Wiktor.

2023 blev hans första säsong i Sverige. Med sin ungdomliga entusiasm och förmåga att alltid bjuda på spektakulära heat lämnade han stora avtryck. Ett exempel är när han satte tillfälligt banrekord under sitt första heat i Hallstavik.

– Innan det heatet var jag väldigt nervös. Jag ville vinna och bevisa för alla rospiggsfans att jag känner mig bekväm på den banan. Och det gjorde jag. Men det var inte bara det heatet som var speciellt. Jag behövde köra i Sverige för att ta nästa steg i min utveckling. Banorna här är lite annorlunda än de som jag är van med i Polen. Jag är tacksam över att Rospiggarna gav mig förtroendet.

Han fortsätter:

– Jag är verkligen glad över att få tillhöra Rospiggarna. Jag trivs bra i laget och känner ett stort stöd från lagledningen. Vi har ett bra lag som jag tror kommer uppnå vårt mål, att gå vidare till slutspelet. Jag kommer göra allt för att leverera ännu bättre i år.

Utöver Rospiggarna väntar en helt annan utmaning för Wiktor. Efter att ha kört hela sin tid i Polen för moderklubben Polonia Bydgoszcz i andraligan har han nu tagit steget upp till högstaligan. Där kör han för de senaste två årens polska mästare Motor Lublin. Hittills har han inlett säsongen starkt och snittar 2,000 när halva grundserien har körts.

– Det är en utmaning. Ekstraliga är krävande men det känns som jag kommer klara av det. Jag bytte dit för att kunna köra mot de bästa förarna i världen. Lika så här i Sverige där flera av de bästa förarna kör. Jag tror det kommer utveckla mig till att bli en bättre förare och nå större framgångar både individuellt men också göra att jag kan bidra mer till mina lagen, avslutar Wiktor Przyjemski.

Fem snabba:

  • Morgon eller kväll
  • Godis eller chips
  • Gym eller löpning
  • Musik eller podd
  • Till matchen: Speedwaybussen eller flyg
Dela nyheten: