Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Polska framtidslöftet klar för 2024

Featured Image

Inför årets säsong var Wiktor Przyjemski ett nytt namn i svensk seriesammanhang. När han nu har fått presentera sig har han blivit en stor publikfavorit. Detta genom att bland annat sätta tillfälligt banrekord under sitt första heat hemma på Credentia Arena. Med sin ungdomliga entusiasm och förmåga att alltid bjuda på spektakulära heat är vi otroligt glada över att han har valt att förlänga.

Sedan Wiktor tog licens på 500cc under 2020 har han skrivit in sig som en av speedwaysportens mest lovande förare. Utöver sina enorma insatser hos oss under årets säsong var han bland annat med och körde hem guldet till Polen i Speedway Of Nations 2 samt vann snittlistan i den polska andraligan på imponerande 2,500. Till nästa års säsong lämnar Wiktor moderklubben Polonia Bydgoszcz för att göra debut i polska högstaligan Ekstraliga. Där kommer han köra för 2022- och 2023:års polska mästare Motor Lublin.

Wiktor Przyjemski:

”- Jag är verkligen glad över att få stanna i Rospiggarna nästa säsong. I år var min första i Sverige och jag kände stort stöd från lagledningen. Jag gjorde mitt bästa men förhoppningsvis kommer jag göra det ännu bättre nästa år.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det är en av världens största talanger just nu. Vi är riktigt glada över att få behålla honom. Inför årets säsong var han ny i Sverige men han lärde sig snabbt hur ligan fungerade här då han blev bättre och bättre ju mer säsongen gick. Till nästa år tror jag han kommer höja sitt snitt och fortsätta utvecklas för varje match. Jag ser fram emot att få följa honom nästa säsong.”

Dela nyheten: