Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Publikfavorit och dubbelt polskt tar sista platserna i årets trupp

Featured Image

Natten mot torsdagen stängdes transferfönstret. Sista tre förarna är signade och vi kan nu meddela att Dimitri Bergé, Jakub Jamrog och Sebastian Szostak gör årets trupp komplett.

Fransosen Dimitri Bergé gjorde förra året sin första säsong i Rospiggarna. Med sin övertygande körning på Credentia Arena blev han snabbt en publikfavorit. På meritlistan finns ett individuellt junior-EM-guld, guld i par-EM samt deltagande i Speedway Of Nations. Under fjolårets lag-VM blev han bästa poängplockare för sin hemmanation och var en avgörande del till att Frankrike tog sig vidare till Race Off.

– Jag trivdes bra i Rospiggarna under förra året så det var ett lätt beslut att stanna. Redan i slutet av fjolårets säsong kände jag att jag ville komma tillbaka hit så jag är glad att det nu är klart, säger Dimitri Bergé.

Senaste gången 32-årige polska föraren Jakub Jamrog körde i Sverige var 2022 som en del av Piraterna. När han nu väljer att göra comeback i den svenska högstaligan är vi glada över att det sker hos oss. Under fjolårets säsong representerade han Orzel Lodz i polska andraligan där han snittade 1,922.

– Det känns roligt att vara tillbaka i Sverige och få vara en del av Rospiggarna. Jag ser fram emot kommande säsong och tror vi kommer göra ett bra jobb för alla fans och sponsorer. Vi ses i Hallstavik, säger Jakub Jamrog.

21-årige Sebastian Szostak gör i år debut i svenska seriesystemet. Under fjolårets säsong körde han för Ostrow där han snittade 1,375, en klubb han blir trogen även i år.

– Med Sebastian får vi in ytterligare en junior som är startsnabb och kan åka bra speedway. Jag har fått en del tips om honom och gillar det jag har sett. Det ska bli intressant att följa honom, säger lagledare Peter Jansson.

– När truppen nu är komplett har vi en del rutinerade förare men också en hel del unga förare som är på väg uppåt i karriären. Just till den rutinerade delen kommer Jamrog och Bergé kunna tillföra mycket. Jakub har kört på de flesta banorna i Sverige tidigare och de dagarna han får till det är han riktigt snabb. Jag tror han kommer få in en stabilitet i sin körning under årets säsong. Bergé är inkörd i Rospiggarna efter fjolårets säsong och vet vad vi står för som klubb. Det gör också att han kommer få träda fram lite mer i laget i år. Han tillförde mycket till harmonin förra året så det känns bra att han stannar, avslutar Jansson.

Dela nyheten: