Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Publikfavoriten suktar efter revansch: ”Känns som jag är på väg tillbaka”

Featured Image

Ikväll avgörs årets individuella SM-final i Västervik. En av de sexton förarna som kommer göra upp om titeln är Rospiggarnas Victor Palovaara.

När Victor Palovaara gjorde comeback i Rospiggarna 2022 fick han ett stort genombrott. Utöver bronset med oss blev det även guld i allsvenskan samt deltagande i Speedway Of Nations. Efter en fjolårssäsong kantad av skador jobbar han hårt för att hitta tillbaka till formen han höll för två år sedan.

– Jag ådrog mig en handskada i början av fjolårets säsong som jag drog med väldigt länge. Jag hade svårt att greppa cykeln ordentligt och tillslut satte det sig på självförtroendet. Under förra sensommaren funderade jag på att avsluta säsongen men valde att bara köra i allsvenskan ett tag. Innerst inne tycker jag det är roligt att köra speedway och det var det som fick mig att fortsätta, säger Victor.

Idag har handen nästan återhämtat sig helt. Årets säsong pågår för fullt och Victor är nu inne på sitt tredje raka år hos oss.

– Jag trivs väldigt bra i föreningen. Det är en trygghet att veta vad man kommer till och att jag har gjort bra resultat här tidigare. Sen händer det även en hel del intressanta saker med den nya organisationen. När jag skulle välja klubb var det en del funderingar men jag följde magkänslan och det kändes rätt att stanna.

Hittills har han kört samtliga tre matcher och har höjt sitt snitt från 0,500 till 1,385. Bäst gick det under hemmasegern mot Dackarna då han körde in tio poäng och var inblandad i två femettor.

– Det blev ett rejält kvitto på att vi jobbar åt rätt håll. Äntligen kunde jag ta lite poäng i elitserien igen. Vi har gått tillbaka till grunden att jag och farsan gör det här tillsammans, så som det var när vi en gång startade. Det känns som det har gett resultatet.

Vid sidan av speedwayen har den senaste tiden varit speciell för Victor. I januari blev nämligen han och flickvännen Jodie föräldrar till dottern Willow.

– Det känns väldigt speciellt att kunna kalla sig pappa. Vi har varit vana med att det bara är jag, Jodie och vår hund så det blir annorlunda nu när vi också har en liten dotter att tänka på. Men det är bara roligt. Det är fullt upp hela tiden även på den privata fronten. Det gör att det blir jobbigare att åka iväg men det blir också roligare att komma hem efter tävlingarna. Jag brinner för speedwayen med och får vara hemma andra halvan av året för att ta igen den tiden som jag missar.

Ikväll avgörs årets individuella SM-final. Som bäst har Victor tidigare nått en en fjärdeplats. Dagens mål är därmed att åka hem från Västervik med en medalj.

– Givetvis vill jag förbättra min fjärdeplats från 2022 och då återstår det bara att nå en pallplats. Men framför allt ska jag ha roligt. Är det något jag har lärt mig är det att resultaten kommer när jag njuter av att köra speedway. Just nu kan jag göra det igen. Det känns som jag är på väg tillbaka, avslutar han.

Fem snabba:

  • Morgon eller kväll
  • Godis eller chips
  • Gym eller löpning
  • Musik eller podd
  • Till matchen: Speedwaybussen eller flyg
Dela nyheten: