Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Rasmus Jensen Förlänger!

Featured Image

Speedwayvärldens ”Upcoming Superstar” gjorde storslagen debut i Rospiggarna under säsongen 2019.
Inte nog med att han körde in 9 stycken 5-1:or, varav 5 stycken med lagkaptenen Andreas Jonsson, så bjöd han även på publikvänlig- samt övertygande körning.
Jensen blev även en av elitseriens största snittraketer då han nästan fördubblade sitt snitt från 0,858 till 1,489 genom att han bland annat kört till sig ett hemmasnitt på 1,480.

Rasmus Jensen har även representerat klubbar som Vargarna, Dackarna, Vetlanda, Swindon Robins, Holsted Tigers samt Euro Finnance Polonia Pila och på meritlistan finns bland annat brons i det Individuella Danska Mästerskapet 2019 inskrivet.

Nu har Rasmus Jensen glädjande nog valt att förlänga!

Lagledare Peter Jansson är otroligt nöjd:

” – Det var absolut ett självklart val att förlänga med Jensen.
Rasmus har kört Speedway i många år men har aldrig tidigare varit den man lyft ögonbrynen för, men i år har han verkligen utvecklats till att bli en mycket stabil elitserieförare och det känns som att han själv har upptäckt att han är en väldigt bra förare.

Jag är helt övertygad om att det finns ännu mer från honom att hämta och till nästa säsong kommer han även att få en mer framträdande roll i laget då vi tänker honom som heatledare. Det känns även som att han känner mycket större lugn inför att kliva in i nästa års säsong.

Rasmus är en väldig trevlig, ödmjuk och sympatisk kille som kämpar hela tiden. Han tar verkligen ansvar för laget och tillför en otrolig harmoni samt skapar en värdefull trygghet.
Jensen är en kille som kliver in i laget och då är det verkligen laget som gäller, har han en dålig dag så säger han till om det och då har man chansen att låta honom vila något heat.
Rasmus är otroligt värdefull för det laget som vi nu håller på att bygga.”

Vad skulle du säga kännetecknar Rasmus Jensen som förare?

”- Det som kännetecknar Jensen som förare är att han är en smart förare som tar varje tillfälle i akt att göra en omkörning samt att han på banan är en riktig racer som kämpar till målflaggan faller och han viker aldrig ner sig. Något som även kommer att vara ett signum för Rospiggarna 2020.

Jag tror att publiken kan förvänta sig en mycket mer självsäker kille än under året som var, samt en förare som tar för sig allt mer på banan. De två-tre sista hemmamatcherna gjorde han riktigt bra ifrån sig och vi kommer att jobba mycket med starter tills nästa år, men även med att hitta smarta lösningar och kunna köra om.”

Vi känner oss otroligt hedrade över att Rasmus Jensen har valt att förlänga!

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2020 och hans ingångssnitt kommer att bli 1,489.

Dela nyheten: