Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Regeländringar Inför Elitserien 2020!

Featured Image

Tidigare i veckan presenterades reglerna för Elitserien 2020 av Svemo och det var tre stora nyheter som stack ut.

Så här tycker lagledare Peter Jansson om dessa:

Regeländring 1 (Golvsnittet sänks från 9,000 till 8,500) :

”- Det tycker jag är en bra ändring då det ger laget ett större utrymme att välja bland förare. Du behöver nu inte jaga förare bara för att de har ett högt- eller passande snitt utan du kan även värva någon som har ett lite lägre snitt men som har all potential att höja det.”

Regeländring 2 (Möjlighet att toppa även i det första nomineringsheatet) :

”- Det känns både positivt och negativt om man väl kommer till det scenariot att man ligger under med minst 8p när det är dags för Heat 14.
Bygger du ett lag där du har få toppar så skulle du kunna vinna på det. Det ger även ett större utrymme att jobba med laget.”

Regeländring 3 (Transferfönstret ersätts med tre transferkort per lag) :

*Transferkorten kan förbrukas från och med den andra grundseriematchen och fram tills att laget har kört 75% av sina grundseriematcher.

”- Det är en bra ändring. Får du skador på någon förare och tvingas att bygga om laget för att du inte hittar ett snitt som är rätt eller som inte passar in så ges du nu möjligheten att byta bort även den föraren och då är transferkorten en fördel.
Det kanske skapar en oro hos några förare men jag tror att det kan vara rätt väg att gå.”

Dela nyheten: