Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Robert Henderson Blir Assisterande Lagledare Säsongen 2020!

Featured Image

Robert blev ny lagledare för Griparna i Allsvenskan i år och ledde laget fram till guld. Han var även lagledare för Valsarna 2018.

Robert som själv kört Speedway valde efter ett par skador att lägga släpskon på hyllan. Då lärde han känna Peter Jansson som fick honom att börja med Isracing istället.

Robert Henderson om sin karriär som aktiv förare:

” – Jag började köra Speedway tack vare min morfar och morbror men det gick aldrig riktigt som jag hade tänkt mig. Det började gå bra i slutet av karriären men då kraschade jag och efter det kom jag aldrig riktigt tillbaka.

Då började jag lära känna Peter Jansson som fick mig att börja satsa på Isracing istället. I Isracing körde jag bland annat VM i 2 år där jag kom nia som bäst, vann ett Lag-VM Brons, slutade på andra plats i SM-Finalen 2013, blev Lag-SM Mästare samt Nordisk Mästare.”

Robert Henderson ser fram emot rollen som assisterande lagledare:

”- Jag känner mig otroligt nöjd över våran trupp.
Målet för säsongen 2020 är slutspel och när vi väl är där kan allting hända, det är bara att se på vad Smederna har gjort de senaste tre åren.

Jag ser även fram emot att jobba ihop med Peter Jansson. Vi har känt varandra jättelänge och har åkt X antal mil ihop i bussen under min tid som isracingförare.

Jag tror mycket på att få till en bra lagkänsla och kan vi få till en bra lagkänsla med Nicki i spetsen kommer laget att bli grymt bra. Jag är även väldigt noga med att anteckna detaljer som jag tycker är viktiga och som en del av förarna också vill veta.

Det ska bli otroligt roligt och jag ser verkligen fram emot säsongen 2020”

För lagledare Peter Jansson var det ett självklart val:

”- Jag känner Robert sedan innan och det känns väldigt roligt att det kommer in en ung kille som själv varit aktiv men nu börjat som lagledare.

Robert har en stor vinnarskalle men framför allt ett stort hjärta och kommer att kunna bidra med mycket samt komma med lite nyare infallsvinklar som jag inte tänker på.
Vi har olika sätt att se på speedwaysporten vilket gör att vi kommer att få en större bredd på ledarskapet.

Jag är helt övertygad om att han kommer kunna bidra med mycket till laget.”

Dela nyheten: