Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Rospiggarna studsade tillbaka: ”Kanske behövde känna press för att leverera”

Featured Image

Efter förra veckans bittra förlust hemma på Hisstech AB Arena stod två oerhört viktiga poäng på spel under tisdagens elitseriematch. När femton heat hade körts var såren slickade och revanschen ett faktum.

Förra veckan fick vi en rejäl uppförsbacke redan från start. I tisdags var det en annan melodi. Visserligen svarade Indianerna med en fyrtvåa efter vi hade vunnit reservheatet med femetta men heat fyra till sex slutade i poängövertag för Rospiggarna. När sex heat hade körts var vi i ledning med tolv poäng. En ledning vi inte tappade trots tappert motstånd av Indianerna. Slutresultatet blev 50-40.

En förare som var tungan på vågen var Victor Palovaara. Efter en tuff säsongsinledning visade han prov på att han har hittat formen igen. Detta då han blev poängbäst med 12+1 och framröstad till matchens rospigg.

– Det kändes jätteskönt att göra en bra match. Nu kunde jag bevisa för mig själv att jag kan åka speedway på riktigt. Senaste tiden har varit kämpig men tisdagens match gjorde mycket för självförtroendet. Att sen bli framröstad till matchens rospigg visar att det inte bara är jag som är nöjd med min insats, säger Palovaara.

Hemligheten bakom succén är ett materiellt ting som också fick sin revansch.

– Jag testade en annan motor som har fungerat bra hemma i Karlstad. Jag körde med den under en match 2022. Det var nog enda dåliga matchen jag gjorde det året. Sedan dess har jag inte vågat prova den men nu när jag nästan hade testat allting gav jag den en ny chans.

Förra veckan var det svårt att få ut något från en samlad Peter Jansson. Nu var det en avslappnad lagledare som ställde upp på intervjuer efter matchen.

– Otroligt skönt att studsa tillbaka igen. Jag brukar ha bra tålamod men förra veckan var mitt första stadium till att bli irriterad. Det är skillnad om vi hade gjort en bra match som inte räckte hela vägen men när jag vet vad killarna kan och ser hur de kämpar men inte får till det är det frustrerande. Nu var vi med från start och var snabba ute på banan. Vi kanske behövde känna press för att leverera.

– Det som kändes extra bra var att Victor och Antonio som hade det blytungt förra veckan verkligen stod upp den här gången. Victor gjorde sin bästa match sedan 2022 och jag vet hur mycket han har kämpat för att hitta formen igen. Sen måste jag också lyfta fram Kacper Pludra. Det har varit tufft för honom i polska Ekstraliga. Polen är bra om allting fungerar men tar du inga poäng blir du knäckt av pressen som är där nere. Nu fick han visa vilken bra förare han är.

Vad kommer bli viktigt framöver?

– Fast det blev vinst kommer inte alla förare upp i sin fulla kapacitet. Det finns mer att hämta från laget. Vi behöver få till fullträffarna där alla levererar samtidigt. Men nu har vi något att jobba vidare på. Vårt mål har sedan början varit att ta oss till slutspelet och nu är vi med i fighten igen, avslutar Jansson.

Dela nyheten: