Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Rospiggarnas lagkapten Kim Nilsson stannar!

Featured Image

Lagbygget inför säsongen 2023 fortsätter och vi kan idag presentera ytterligare en viktig pusselbit som fallit på plats.

Under sin första sejour blev Kim en stor publikfavorit bland rospiggsfansen och har fortsatt vara det sedan återkomsten i klubben. Med sin förmåga att jämt sätta laget före jaget är han en av ledarna i laget och har vid flera tillfällen blivit framröstad till ”matchens Rospigg” under våra hemmamatcher. Under årets säsong körde han utöver SM-bronset med Rospiggarna till sig ett individuellt SM-brons men bedriften vi alla minns kom den 20 augusti då han vann årets GP-Challenge och kvalade därmed in till nästa års VM-serie.

Kim Nilsson:

”- Det känns bra att förlänga med Rospiggarna. Jag trivs väldigt bra i klubben och då det kommer bli mycket förändringar som det är redan inför GP-serien och med ett i stort sett helt nytt team känns tryggheten som jag känner i klubben väldigt viktig. Det känns som att klubben börjar lite på en ny kula till nästa säsong med lite nya namn och unga killar som ansluter och där tror jag att jag kan tillföra mycket med den rutinenen jag besitter. Lyckas vi skapa en lika bra sammanhållning som vi haft tidigare så att alla drar åt samma håll tror jag att det kommer bli riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot att träffa både publiken och alla i föreningen igen under säsongen 2023!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det är otroligt glädjande att Kim väljer att stanna. Det är en fantastisk lagkapten som med sina ledaregenskaper och professionalism är ett enormt stöd i depån. Rospiggarna 2023 kommer se lite annorlunda ut och vi satsar mycket på unga förare och då är det viktigt att ha en sån kille som Kim men även Victor och Kai som utgör grundstommen. Till nästa säsong kommer en helt ny värld öppna sig för honom då han kommer köra VM-serien men han kommer komma rejält förberedd för det. Han har kämpat för det i många år och det är väldigt roligt att vi i Rospiggarna får vara med på den resan. Vi är det enda laget i BAUHAUS-ligan som har en svensk VM-förare nästa säsong.”

Vi är otroligt glada över att Kim har valt att förlänga. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023 och hans ingångssnitt kommer bli 1,457.

Dela nyheten: