Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Rospiggsledning halvvägs igenom kvartsfinalerna

Featured Image

Igår drog slutspelet av BAUHAUS-ligan igång och för vår del stod hemmamatch mot Piraterna i den första kvartsfinalen på körschemat. Motståndarna fick bästa starten på matchen när Vaclav Milik och Przemyslaw Pawlicki körde in en femetta men Luke Becker och Antonio Lindbäck såg till att kontra med samma valör redan under matchens andra heat. Efter lika resultat i heat tre och heat fyra såg vårt reservpar till att vi tog ledningen i matchen med hjälp av en fyrtvåa under heat fem.

Ledningen skulle senare öka då Antonio Lindbäck återigen var inblandad i poängövertag men den här gången i två stycken raka femettor, först i heat åtta tillsammans med Wiktor Przyjemski sen i heat nio ihop med vår lagkapten Kim Nilsson. Efter en fyrtvåa till oss i heat tio var ställning 36-24 vilket gav oss en ledning på tolv poäng innan den längre sladdpausen.

I heat tolv såg Piraterna till att krympa vår ledning då Przemyslaw Pawlicki samt Oskar Fajfer körde in en femetta och efter ett lika resultat i heat tretton hade vi ett övertag på åtta poäng inför nomineringarna. I det första nomineringsheatet såg Kim Nilsson tillsammans med Luke Becker till att utöka ledningen till tolv poäng igen men Piraterna stängde matchen med en fyrtvåa i det sista heatet. Slutresultatet skrevs till 50-40 och rospiggsseger i den första kvartsfinalen.

Rospiggsförarnas poäng:
1. Niels-Kristian Iversen: 6p (0,2,1,3,0)
2. Kai Huckenbeck: R/R
3. Dimitri Bergé: 0p (0,0)
4. Wiktor Przyjemski: 11p+1 (1,3,3,2,0,2)
5. Kim Nilsson: 9p (0,3,3,0,3)
6. Antonio Lindbäck: 14p+2 (2
,3,3,3,2,1)
7. Luke Becker: 10p+2 (3,1,1
,3,0,2*)

Efter matchen var det en varm men glad lagledare i Peter Jansson som gjorde intervjuer.

”- Det blir så när adrenalinet går igång och det pumpar. Man vill att allting ska fungera sen har banpersonalen jobbat hårt nu i två dagar. Det skulle regna mellan elva och arton men har knappt kommit en droppe och då kan man inte förvattna som man vill att banan ska vara från början. Tillslut fick vi ihop det och det blev bättre mot slutet. Alla tar i ordentligt sen är det några som inte har en bra dag medan andra har en väldigt bra dag och kliver in för de andra. Det är återigen laget som gör att vi kan vinna.”

Vi har nu tio poäng att gå på när returen väntar i Motala nästa tisdag 29 augusti men får inte glömma bort att vi bara är halvvägs igenom och har ett jobb att göra där med, något som Peter också är inne på.

”- Vi åker dit för att vinna den matchen och då räcker tio poäng. Det är i alla fall så vi måste tänka. Att vi vann där under grundserien är såklart glädjande men ingenting vi kan gå på i en kvartsfinal likaså med det övertaget vi fick med oss från veckans match. Vi måste gå för seger och vara bestämda redan från start när vi kommer dit. Det gäller att vi får igång alla sju förare och förhoppningsvis får vi även tillbaka Kai som var tvungen att lämna ett sent återbud till den här matchen efter en lättare hjärnskakning i söndags. Som tur är verkar det inte vara så allvarligt men det är alltid viktigt att vara försiktig efter en sån sak så hoppas vi att han känner sig piggare i slutet mot veckan.”

Dela nyheten: