Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Slutspelsplatsen säkrad!

Featured Image

Igår begav vi oss till Eskilstuna Motorstadion för att ta oss an Smederna i grundseriens sista omgång med siktet inställt på en enda sak: att köra in minst 42p för att få fortsätta årets säsong. Matchens fyra första heat slutade samtliga femett med vardera två till lagen. Under heat fem och heat sex körde Smederna in två stycken fyrtvåor men en femetta till oss signerad Wiktor Przyjemski och Kim Nilsson under heat tio gjorde att vi kunde kvittera inför den längre sladdpausen. Regnet som hade duggat lätt sedan matchstarten började nu tillta allt mer och tillsammans med Smederna kom vi överens om att avvakta hur vädret skulle utvecklas.

Efter många turer samt ett imponerande arbete från Smedernas banpersonal kunde vi återuppta matchen igen efter två timmars uppehåll med ställningen 30-30. Hemmalaget såg till att sätta oss under press då de körde in en femetta i heat elva men tack vare två stycken fyrtvåor kunde vi återigen kvittera till 39-39 inför nomineringsheaten. Under heat fjorton körde Smederna in en ny femetta vilket satte oss i ett läge där vi var tvungna att köra in minst två poäng i heat femton för att slippa omkörningsheat om slutspelsplatsen. I det sista heatet tog vår lagkapten Kim Nilsson täten direkt och en kämpande Antonio Lindbäck tog sig om motståndarnas Jaimon Lidsey vilket gjorde att vi körde in en fyrtvåa, säkrade bonuspoängen och var klara för slutspelet.

Rospiggsförarnas poäng:
1) Dimitri Bergé: 0p (R,R,0,0)
2) Kai Huckenbeck: R/R
3) Niels-Kristian Iversen: 8p (0,3,1,3,1)
4) Antonio Lindbäck: 2p (1,R,0,1)
5) Kim Nilsson: 10p+2 (2,2,2,1,3)
6) Wiktor Przyjemski: 12p (1,3,2,2,3,1)
7) Luke Becker: 12p+2 (2,3,11,3,0,3)

Lagledare Peter Jansson:

”- Det är lätt att säga i efterhand men inför heat femton kände jag mig ganska lugn. Sätter jag Kim Nilsson på bana ett i ett avgörande läge så vinner han det heatet, så har det varit i Vargarna i flera år så det är sen gammalt. Jag litade helt på honom där. Sen får vi inte glömma bort att titta på våra fantastiska förare på plats sex och sju. Tyvärr hade Dimitri Bergé och Antonio Lindbäck en blytung kväll även om Antonio gjorde ett bra sista heat men vi är ett lag och när någon har det tungt är det andra som kliver fram. Efter att ha blivit utslagen två år i rad i semifinalerna mot Smederna känns det också skönt att kunna ta revansch. Vi får inte heller glömma bort att vi hade Kai Huckenbeck borta som kanske är vår starkaste förare på just den här banan. Vi gjorde en heroisk insats igår och nu är målsättningen för i år i hand. Årets säsong har varit kämpig både ekonomiskt och med skador men efter många turer tog vi oss till slutspelet. Vi har hela tiden känt att vi har jobbat rätt i föreningen och har haft en tro på det vi gör vilket visade sig igår.”

Idag blev det även klart vilket lag vi kommer ställas mot i kommande kvartsfinaler. I egenskap av tabelltrea fick Piraterna välja vilket lag de vill möta och valet föll på oss. Lagledare Peter Jansson ser fram emot två rafflande kvartsfinaler.

”- Det ska bli roligt att ställas mot Piraterna. När vi möttes under grundserien var det två jämna och bra matcher som vi lyckades vinna. Det är en trevlig klubb med bra ledare i spetsen så det ska bli intressant att få möta de. För vår del gäller att vi fortsätter prestera som vi har gjort i de senaste matcherna men vi måste också få igång alla. Igår saknade vi både Kai Huckenbeck men också Victor Palovaara som jag vet kommer komma igång igen. Jag hoppas publiken sluter upp och beger sig till Credentia Arena nästa tisdag för att stötta fram oss till semifinalerna.”

Vi kommer inleda kvartsfinalerna med att köra hemma i Hallstavik nu på tisdag 22 augusti för att sedan köra returmötet veckan därpå, 29 augusti, i Motala.

Säkra dina biljetter till tisdagens hemmamatch redan nu via tickster.com

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Dela nyheten: