Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Stort TACK för säsongen 2020!

Featured Image

Säsongen 2020 är över för Rospiggarna. En säsong som på förhand ansågs nästan vara omöjlig att genomföra. En säsong som Rospiggarna och sju andra elitklubbar ändå valde att genomföra för svensk speedways bästa, trots frånvaron av publik.

Elitklubbarnas strategier 2020 har varit olika men Rospiggarnas strategi har varit att bygga långsiktigt samt skapa lagkänsla och trygghet. Peter Jansson har i den rollen varit det optimala valet av lagledare. Målet med årets säsong var alltså att skapa ett starkt och jämnt lag som kan slå de bästa men samtidigt ge förutsättningar att utveckla våra egna förare. Daniel Hendersson och Rasmus Jensen är exempel på förare som tagit steget till nästa nivå under denna säsong.

Vi har alltså inte enbart bara tänkt på säsongen 2020 utan även riktat blickarna mot de kommande säsongerna 2021 och 2022. Redan hösten 2019 stakade vi ut detta spår och det är det spåret vi följer. Av den anledningen har det inte varit aktuellt för oss att byta ut förare inför slutspelet. Vi har faktiskt under årets säsong endast värvat EN enda förare, Andzejs Lebedevs. Skälet till värvningen var att gardera oss mot skadefrånvaro. En värvning som visade sig vara nödvändig då två av våra förare, Tomas H Jonasson och Timo Lahti, nyligen skadade sig.

Vi är stolta över hur vi genomfört säsongen 2020.
En säsong…
– där vi har tagit ansvar för ekonomin.
– där Daniel Hendersson under året utvecklades till en Topp 10 förare i Sverige.
– där även flera andra förare i laget tagit ytterligare steg framåt i utvecklingen.
– där jämnheten i laget har varit ett huvudmål.
– där vi också byggt grunden för kommande säsong.

Nästa år är målet att spetsa till laget ytterligare men mer om detta berättar vi under hösten och vintern!

Slutligen vill vi rikta ett stort TACK till alla våra sponsorer och alla som har stöttat oss under årets säsong. Utöver sponsorerna så är publiken väldigt viktig för klubbens ekonomi. Det är också i vår fantastiska publik som mycket av vår inspiration hämtas. Vi vill även säga stort TACK till alla i organisationen samt alla som har hjälpt till under matcherna!

//Rospiggarna Speedway

Dela nyheten: