Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Stort TACK för säsongen 2021!

Featured Image

Säsongen 2021 är i mål för Rospiggarnas del. En säsong där vi allt mer har börjat återgå till det normala och succesivt kunnat öppna upp entrédörrarna för mer publik. Ett stöd som har varit ovärderligt. Men det har också varit en säsong där vi har varit en av BAUHAUS-ligans största utropstecken och flertalet gånger motbevisat experterna och tvivlarna.

Rospiggarnas strategi har varit att fortsätta bygga vidare på den kontinuerliga körningen, bygga långsiktigt men framför allt skapa en lagkänsla och trygghet där alla känner att de kan vara med och bidra. Peter Jansson har i den rollen varit det självklara valet av lagledare och tillsammans med hjälp i depån från bland annat de tidigare rospiggsförarna Emil Lindqvist & Conny Ohlsson samt sportchefen Thomas Viktorsson har de byggt ihop laget med målet att skapa ett starkt och jämnt lag som kan vara med och utmana om topplaceringarna men samtidigt ge förutsättningarna att utveckla våra egna förare. Kai Huckenbeck, Kim Nilsson och Timo Lahti är exempel på förare som har tagit steget till nästa nivå under årets säsong. Vi säger stort tack till alla förare med team som har kört för Rospiggarna under årets säsong!

Vi är oerhört stolta över hur vi har genomfört säsongen 2021. En säsong…
– där Kai Huckenbeck har blivit en av årets största kometer och utvecklats till att bli en av elitseriens bästa förare.
– där Kim Nilsson återvände hem och ledde laget framåt tillsammans med lagledningen.
– där flertalet förare har höjt sitt snitt och tagit ytterligare steg framåt i utvecklingen.
– där vi fortsatt haft jämnheten och lagkänslan i fokus.
– där vi har varit med i toppen av tabellen och utmanat topplagen.
– där vi på de elva avslutande matcherna vann nio stycken.
– där laget lyfte sig från en åttondeplats i tabellen till att sluta på en fjärdeplats i grundserien för att senare utmana Smederna i kampen om en finalplats.

Nu börjar arbetet inför säsongen 2022 på allvar och målet är att bygga ihop ett slagkraftigt lag som kommer att köra hem SM-guldet. Vi utarbetar just nu en plan för hur vi ska nå det målet men mer om detta berättar vi under hösten och vintern så glöm inte att hålla kolla på våra sociala medier för spännande nyheter och förarsläpp.

Slutligen vill vi rikta ett hjärtligt tack till alla supportrar, publik, funktionärer, personal samt sponsorer som följt och stöttat Rospiggarna och som alltid stått upp för oss i både medgång och motgång under säsongen 2021. Stort tack till alla ni som har åkt till Credentia Arena men även åkt på bortamatcherna och stöttat våra Rospiggar under årets matcher och tack för ert fantastiska stöd och engagemang. Tack till Linda Fogelström i styrelsen som jobbar hårt med att få det praktiska att fungera i Hallstavik. Tack till vår nya marknadsansvarig Per Nohr. Per kommer ägna hösten och vintern till att fortsätta bygga upp vårt partnernätverk så kontakta gärna honom om ni är intresserade. Stort tack till all personal, all banpersonal och alla ideella krafter samt sponsorer som under säsongen kämpat och jobbat hårt för Rospiggarna. Det är tillsammans med er som vi är Rospiggarna Speedway!

Vi efterlyser nu fler ideella krafter både på banan och i styrelsen. Hör gärna av er till: info@rospiggarna.nu om ni vill vara med på resan 2022!

//Rospiggarna Speedway

Dela nyheten: