Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Stort TACK för säsongen 2022!

Featured Image

Säsongen 2022 är i mål för Rospiggarnas del. En säsong där vi har kunnat återgå till det normala igen efter två säsonger påverkad av pandemin och där vi äntligen kunde öppna upp entrédörrarna för all publik igen. Ett stöd som har varit ovärderligt under hela säsongen. Men det har också varit en säsong där vi vid flertalet tillfällen har motbevisat experterna och tvivlarna och tog oss till semifinal. En semifinalplats som resulterade i ett SM-brons.

Rospiggarnas strategi har varit att fortsätta bygga vidare på kontinuiteten i laget och att få ihop gruppen som ett lag med en stark lagkänsla där alla känner sig trygga och känner att de kan vara med och bidra. Peter Jansson har i den rollen varit det självklara valet och har tillfört ett lugn och harmoni i depån som smittat av sig. Tillsammans med hjälp i depån av Emil Lindqvist & Conny Ohlsson samt sportchefen Thomas Viktorsson har de byggt ihop laget med målet att skapa ett starkt och jämnt lag som kunde vara med och utmana om topplaceringarna. Vi säger stort tack till alla förare med team som har kört för Rospiggarna under årets säsong!

Vi är oerhört stolta över hur vi har genomfört säsongen 2022. En säsong…
– där Victor Palovaara blev en av årets största snittraketer och har utvecklats till att bli en av Sveriges bästa förare.
– där Kim Nilsson ledde laget framåt tillsammans med lagledningen och säkrade en plats till nästa års VM-serie.
– där flera förare har tagit ytterligare steg framåt i utvecklingen.
– där vi fortsatt haft jämnheten och lagkänslan i fokus.
– där laget lyfte sig från en bottenplacering i tabellen till att ta sig vidare till slutspelet, vinna kvartsfinalerna över Västervik och avsluta säsongen som bronsmedaljör.

Under årets säsong har vi vid flertalet tillfällen haft stolpe ut och ibland behövt tillämpat sena riders replacement men när vi tittar tillbaka på säsongen är det inte alla skador vi kommer minnas mest. Rospiggarnas ordförande Per Nohr berättade innan säsongen att målet med föreningen är att oavsett vad man gör på arenan, om man är förare, styrelseledamot eller funktionär, har alla en funktion som tillsammans bidrar till en gemensam helhet. Vi har bevisat att av motgångarna blev vi starkare, vi reste oss upp och växte som både lag och förening. Vi vill rikta ett hjärtligt tack till alla funktionärer, personal, supportrar, publik samt sponsorer som har följt och stöttat Rospiggarna och som alltid stått upp för oss i både medgång och motgång under säsongen 2022. Stort tack till all personal, all banpersonal samt alla ideella krafter som har sett till att föreningen har fortsatt växa. Stort tack till alla ni som har kommit till Credentia Arena men även åkt på bortamatcherna och stöttat våra Rospiggar under årets matcher och tack för ert fantastiska stöd och engagemang. Tack till Per Nohr som har lett klubben framåt och sett till att alla pusselbitar har satts ihop. Det är tillsammans med er som vi är Rospiggarna Speedway och det är tack vara alla ni som vi stolt kan titulera oss som bronsmedaljör i BAUHAUS-ligan 2022!

Nu börjar arbetet inför säsongen 2023 på allvar. Under oktobermånad kommer styrelsen ha möten med olika delar av föreningen där alla har möjlighet att tycka till. Därefter börjar de sätta upp en treårsplan. Mer om detta berättar vi under hösten och vintern så glöm inte att hålla koll på våra sociala medier för spännande nyheter, uppdateringar och förarsläpp.

Parallellt med det arbetet kommer Rospiggarnas ordförande tillika marknadsansvarig Per Nohr fortsätta bygga upp vårt partnernätverk så kontakta gärna honom om ni är intresserade.

Vi efterlyser även fler ideella krafter både på banan och i föreningen. Hör gärna av er till: info@rospiggarna.nu om ni vill vara med på resan 2023!

//Rospiggarna Speedway

Dela nyheten: