Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tack för säsongen 2023

Featured Image

Förra veckan gick speedwaysäsongen 2023 i mål för samtliga av våra lag. En säsong som har präglats väldigt mycket av ekonomin. Det är många som har varit oroliga om vi skulle komma i mål eller inte men den utmaningen vi har gått igenom gjorde föreningen starkare vilket visades på banan. Återigen motbevisade vårt elitlag experterna och tog oss till semifinal för tredje året i rad. 2023 resulterade också i en hel del medaljer på ungdomssidan.

Inför årets säsong var vi tvungna att hålla hårt i varenda krona när vi byggde elittruppen. Det resulterade i en trupp som många ansåg var chanslös men samtidigt var den mest intressanta på många år. Vår strategi har varit att fortsätta bygga vidare på kontinuiteten i laget och få ihop gruppen som ett lag med en stark lagkänsla. Med sin förmåga att alltid tillföra lugn och harmoni var Peter Jansson det självklara valet som ledare för elitlaget. Utöver inkörda namn som Kim Nilsson, Victor Palovaara & Kai Huckenbeck kryddades laget med förare som Antonio Lindbäck, Dimitri Bergé, Luke Becker & Niels-Kristian Iversen. Trots alla utmaningar som laget ställdes inför har vi bevisat att motgångarna gjort oss starkare vilket ledde till att vi växte både som lag och förening. Vi säger stort tack till alla förare med team som har kört för Rospiggarna i BAUHAUS-ligan.

Vårt stora glädjeämne 2023 är ungdomarna. Med Piotr Zyto och Ken Magnusson i spetsen började deras säsong med träning inomhus fyra gånger i veckan från januarimånad för att bygga upp sig inför de kommande tävlingarna. Den unika satsningen vi medvetet valde att göra har inte bara fått stort gehör utan har också märkts av på banan. Sportsligt har våra ungdomar tagit stora steg i sin utveckling och både individuellt samt i lag har det resulterat i flertalet medaljer. Under året har ungdomarna också varit med elitlaget vid flertalet hemmamatcher i BAUHAUS-ligan. Till nästa år väntar nya utmaningar för Dante Johansson och Jonny Eriksson som nu lämnar tiden som ungdomsförare bakom sig. Redan igår gjorde Dante tävlingsdebut på 500cc under en omgång av division 1. Stort tack till Elliot Carlmark, Fabian Magnusson, Dante Johansson, Tyr Söderblom och Jonny Eriksson med familjer och team för era enorma insatser för klubben under året.

Avslutningsvis vill vi rikta ett hjärtligt tack till alla funktionärer, personal, supportrar, publik samt sponsorer som har följt Rospiggarna och som alltid stått upp för oss i både med- och motgång. Utan alla ideella krafter hade inte det här året gått att genomföra. Det är tillsammans med er som vi är Rospiggarna Speedway. Glädjande är att funktionärsantalet har ökat för andra året i rad.

Nu börjar arbetet inför säsongen 2024 på allvar. Läget ekonomiskt är fortfarande tufft men spännande saker för föreningen väntar. Mer om detta berättar vi under hösten så glöm inte att hålla koll på våra sociala medier för spännande nyheter, uppdateringar samt förarsläpp. Vi efterlyser även fler ideella krafter både på banan och i föreningen. Hör gärna av er till: info@rospiggarna.nu om ni vill vara med på resan 2024.

Dela nyheten: