Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tappert kämpande i Kumla men Indianerna var numret större!

Featured Image

Igår begav sig Rospiggarna till Kumla för returmötet mot Indianerna där våra motståndare sannerligen visade prov på varför de placerat sig i toppen av tabellen efter den första halvan av grundserien. Törsten av revansch växer sig allt starkare vilket är vår största drivkraft när vi nu blickar framåt mot tisdagens hemmamatch då vi välkomnar Västervik till Credentia Arena!

Under gårdagens match klev Victor Palovaara in som lagkapten. Efter den handskada som han ådrog sig under försäsongen i samband med en träningsmatch känner Victor nu att han börjar hitta tillbaka mer och mer till fjolårsformen.

”- För egen del kändes det bra fast det aldrig är roligt att förlora. Jag inledde tävlingen väldigt bra i de fyra första heaten och hade en god känsla men missar lite med inställningarna på cykeln i slutet. Jag tycker laget kämpar på bra. Indianerna är väldigt starka och när vi har lite manfall vet man att det blir tufft men jag tycker vi gjorde det bättre än vad siffrorna visade. Vi blir omåkta några gånger då vi gör lite misstag på banan men överlag en okej match. För min del känns det också som det börjar släppa mer och mer. Jag vet vad det är för fel i handleden vilket gör det lättare att kontrollera samtidigt som man då vet att det kommer göra ont men att det inte är så farligt. Det känns som jag är på rätt väg och det tar ett tag att hitta tillbaka med självförtroendet efter en skada innan det släpper igen. Trots att det blev förlust finns det mycket positivt som vi kan ta med oss till nästa match för att kunna vinna matcher framöver.”

Trots förlusten var det en positiv och framåtblickande lagledare i Peter Jansson efter gårdagens match.

”- Det var många spännande heat och jag tycker ändå att vi gör en okej bortamatch. Det rinner tyvärr iväg lite väl mycket i slutet och vi tappar bort lite poäng som vi egentligen har chans att ta men överlag en okej match. Jag tycker också att vi kan se en hel del ljusglimtar. Lindbäck visar en enorm kämpaglöd på banan, Przyjemski avslutar matchen på ett bra sätt, Stark & Bock fortsätter utvecklas, Becker gör en riktigt bra debut och Palovaara fortsätter närma sig fjolårsformen. Egentligen har jag aldrig varit orolig för hans form då jag vet att den kommer utan jag har varit mer orolig för hans handskada så det känns skönt att det börjar gå åt rätt håll för honom. Vi får heller inte glömma bort att alla verkligen kämpar och sliter och vill vinna varje heat vilket är det viktigaste. Nästa vecka blir det en ny match och nya möjligheter där vi måste vara mer på tårna och ha lite mer flyt. Jag hoppas publiken sluter upp och beger sig till Credentia Arena för att heja fram oss till hemmaseger!

Rospiggsförarnas poäng:
1) Antonio Lindbäck: 7p+1 (1,2,2,1,1,0)
2) Kai Huckenbeck: R/R
3) Wiktor Przyjemski: 7p+1 (1
,0,2,2,2)
4) Luke Becker: 10p+1 (0,2,2,3,1,0,2)
5) Victor Palovaara: 7p+1 (3,1
,1,2,0,0)
6) Johannes Stark: 2p (2,0,0)
7) Eddie Bock: 0p (0,0,0)

Nu siktar vi som sagt framåt och tar nya tag på tisdag 20 juni. Ta gärna med en kompis, en släkting eller en arbetskollega och köp dina biljetter via tickster.com redan nu.

Varmt välkomna till Credentia Arena för att beskåda speedway i absoluta världsklass!

Dela nyheten: