Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tight hemmamatch mot serieledarna!

Featured Image

Under gårdagen tog vi emot serieledande Västervik hemma på Credentia Arena. Att matchen skulle bli jämn visade sig redan från start då gästande Västervik tog kommandot med en 4-2:a i heat ett men Antonio Lindbäck och Victor Palovaara såg till att vi svarade med en 5-1:a under heat två. Motståndarnas Mads Hansen och Gleb Chugunov kontrade med samma valör i heat tre innan båda lagen tog två 4-2:or var under de nästkommande fyra heaten.

Efter tre lika resultat, 3-3, under heat åtta till och med heat tio var Västerviks Bartosz Smektala inblandad i två stycken 5-1:or för motståndarna, först ihop med Gleb Chugunov i heat 11 sen tillsammans med Mads Hansen i det tolfte heatet. Rospiggarnas Kim Nilsson och Dimitri Bergé svarade däremot upp med samma valör i heat 13.

Under matchens två nomineringsheat vann båda lagen varsitt heat, först körde Västerviks firma Smektala/Chugunov in en 5-1:a i heat 14 innan Rospiggarnas Kim Nilsson och Dimitri Bergé avslutade matchen med en 4-2:a till oss. Resultatet skrevs till 41-49 och seger för motståndarna Västervik. ”Matchens Rospigg” blev Kim Nilsson.

Rospiggsförarnas poäng:
1. Dimitri Bergé: 8p+1 (0,3,2,2,1)
2. Kai Huckenbeck: 7p (2,2,1,1,1)
3. Wiktor Przyjemski: 4p+1 (1,2,1
,0)
4. Luke Becker: 0p (0,0,0)
5. Kim Nilsson: 13p (3,3,1,3,3)
6. Victor Palovaara: 5p+1 (2,1,2,0)
7. Antonio Lindbäck: 4p+1 (3,0,1
,0)

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det känns riktigt surt. Jag tycker banan bjöd in till en spännande tävling med mycket omkörningar och tight speedway. Vi hade varit värda en vinst för att bjuda publiken på det där lilla extra för jag hoppas folk tycker det var en riktigt bra speedwaymatch i alla fall. Som förare känner jag att det gick att göra saker på banan och när man kan välja spår samt vågar åka nära varandra blir det mer spännande och tight speedway men sen ska det helst vara hemmalaget som vinner i slutändan. Vi fick inte till starterna lika bra som Västervik gjorde och när vi väl kom iväg tog de en annan väg och gjorde smartare första svängar än oss. Annars tycker jag vi körde bra och var snabba på banan men vinner man inte starterna tappar man 50% av heaten.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det känns väldigt tråkigt. Det var bra väder, spännande match och banan var fin så det känns surt att förlora. Vi kämpar och försöker hitta rätt men ändå gör vi inte det. Jag vet inte vad det kan bero på utan det är något vi måste åka hem och fundera på. Vi har två tuffa matcher mot Piraterna som väntar och som kommer vara måsten att vinna för att kunna hänga med i kampen om slutspelet. Vi får ta en liten paus nu där vi pratar ihop oss och kommer tillbaka starkare än någonsin om två veckor!”

Vi tar nu ett litet uppehåll och önskar Kim Nilsson, Victor Palovaara, Antonio Lindbäck och Timo Lahti stort lycka till när den individuella SM-finalen avgörs i Målilla nästa tisdag, 27 juni. Rospiggarnas nästa matcher är dubbelmötet mot Piraterna om två veckor. Första matchen avgörs borta i Motala tisdagen 4 juli medan returmötet körs redan dagen efter, onsdag 5 juli, hemma i Hallstavik.

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till publiken som kom till Credentia Arena för att stötta oss. Vi vill också rikta ett varmt tack till alla privatpersoner som valde att bidra till vår swishkampanj. Oavsett om ni befann er på plats eller stöttade oss hemifrån var ert stöd ovärderligt!

Dela nyheten: