Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tuff bortamatch mot Piraterna: ”Ser fram emot att komma tillbaka till Motala”

Featured Image

Med ett nyvunnet självförtroende efter segern hemma mot Dackarna begav vi oss under tisdagen till Motala för att ta oss an Piraterna. Ett starkt motstånd och en del stolpe ut gjorde att det inte gick hela vägen.

Trots att Piraterna inledde matchen med en femetta svarade vi direkt med samma valör i heat två. Det följdes av tre lika resultat under heat tre till och med fem. Därefter tog Piraterna kommandot i matchen med övertag i det sjätte, sjunde och åttonde heatet. Övertag för våra motståndare blev det även i det tolfte samt trettonde heat innan vi svarade med en fyrtvåa i det fjortonde. Slutresultatet skrevs till 52-37.

Med skada på Dimitri Bergé tog vi in Andreas Lyager i truppen. Tisdagens match blev hans första i rospiggsoverallen. En debut som lovade gott då han avslutade tävlingen med en heatseger över formstarka brödraparet Pawlicki och körde totalt in 9+1.

– Debuten kändes bra. Det är en svår bana i Motala och det var fem år sedan jag var här sist. Jag fick en bra start på kvällen, tappade lite i mitten men kunde hitta tillbaka och avsluta med en heatseger. Synd att laget inte vann men det får vi se till att göra nästa gång då vi kör hemma. Det var otroligt roligt att vara tillbaka i Sverige igen. Jag ser fram emot att få fortsätta köra här, säger Lyager.

Trots förlusten var lagledare Peter Jansson inte helt nedbruten.

– Givetvis känns det surt men skulle vi rå på Piraterna var vi tvungna att ha stolpe in. Det hade vi inte. Vi inledde bra sen gjorde vi en del misstag och tappade greppet om matchen. Det är vissa som faller ur ramen lite men jag tycker ändå vi gör en okej insats och har ingenting att skämmas för. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Motala med ett helt lag.

– Samtidigt finns det också en del ljusglimtar. Jamróg och Polis åkte riktigt bra. Båda har kört för Piraterna tidigare och det kändes som att de ville visa sitt gamla lag vad det gick miste om. Sen gjorde Lyager en övertygande debut. Det är en bra förare som visade en enorm kämpaglöd. Han kommer bli att räkna med under årets säsong, avslutar Jansson.

Rospiggsförarnas poäng:

  1. Andreas Lyager: 9+1 (1,3,1,1*,0,3)
  2. Victor Palovaara: 1 (0,0,1)
  3. Wiktor Przyjemski: 2 (0,0,2,R)
  4. Kai Huckenbeck: R/R
  5. Antonio Lindbäck: 4 (R,1,2,1,0)
  6. Jakub Jamróg: 12 (3,3,2,2,M,2)
  7. Oskar Polis: 9+2 (2*,3,R,TT,1*,3)

 

När vi åkte hemåt igen var det med en stor revanschlust att studsa tillbaka till det vinnande spåret igen. På tisdag väntar hemmamatch mot ligans nykomlingar Vargarna som kommer känna vårt sug efter seger.

Säkra dina biljetter redan nu via tickster.se

Varmt välkomna till Hisstech AB Arena nu på tisdag 11 juni!

Dela nyheten: