Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tuff bortamatch mot Västervik

Featured Image

Igår begav vi oss till Hejla Arena för säsongens första bortamatch. För motståndet stod ett rutinerat och starkt Västervik.

Säsongen 2024 rullar vidare när vi nu har kört både hemma- samt bortapremiärerna. Under tisdagen stod bortamatch mot Västervik på agendan. Motståndarna ställde upp med flera starka förare och visade redan från start varför de är en av säsongens mest favorittippade lag. Slutresultatet blev 58-32 och seger till Västervik.

Bästa poängplockare i vårt lag blev lagkaptenen Antonio Lindbäck. Totalt körde han in elva poäng och avslutade matchen med en hård kamp mot nuvarande VM-fyran Robert Lambert.

– Givetvis känns det surt att vi förlorade men vi gör för mycket misstag ute på banan. Sen är det ett tufft lag vi möter men jag tycker vi behöver bli lite mer aggressiva som lag. Vi måste visa oss mer hungriga och vara med ännu hårdare från släppet. Där tappar vi för många poäng som det ser ut nu. Men sen har säsongen precis börjat och det kan bara bli bättre. Vi har ett bra lag så jag är övertygad om att det kommer vända, säger Antonio.

En andraplats i reservheatet och en av få som kunde få stopp på Västerviks Luke Becker var Victor Palovaara. Detta i näst sista heatet där han och Wiktor Przyjemski stängde matchen med en tretrea.

– Åkmässigt tycker jag det kändes okej. Jag åkte bra på banan men får inte med mig poängen. Jag gjorde lite misstag i första svängarna som kostade en del poäng. Det har man inte råd med när vi möter ett sånt här bra lag. Sista heatet fick jag till det bättre men då gjorde jag också en smartare första sväng. Det är bara att glömma resultatet, prata ihop oss som lag och gå vidare till nästa match. Jag får träna lite mer första svängar sen får Dackarna se upp nästa vecka, säger Victor.

Rospiggsförarnas poäng:
1. Dimitri Bergé: 2+1 (0,1,1,0)
2. Jakub Jamróg: 10+1 (2,3,2,1,1,1
)
3. Wiktor Przyjemski: 4 (1,0,1,2)
4. Sebastian Szostak: 2 (0,1,1)
5. Antonio Lindbäck: 11 (3,2,1,3,0,2)
6. Oskar Polis: 0 (0,R, N)
7. Victor Palovaara: 3+1 (2,0,0,1*)

När vi åkte hemåt igen igår var det med en stor hunger efter revansch. Nästa tisdag väntar hemmamatch mot ett Dackarna som kommer känna vårt sug efter seger.

Säkra dina biljetter redan nu via tickster.se

Varmt välkomna till Hisstech AB Arena 21 maj!

Dela nyheten: