Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tuff bortamatch väntar ikväll!

Featured Image

Efter att ha stått över förra veckans omgång är det nu dags för oss att äntra banan igen. Våra Rospiggsförare är just nu på väg till HEJLA Arena för att ikväll ta sig an Västervik!

Västervik har under säsongsinledning bevisat varför de är en av årets stora guldfavoriter och ligger just nu på en tredjeplats i tabellen efter två segrar samt en förlust. I motståndarlaget får vi bland annat se trefaldige världsmästaren Tai Woffinden, tidigare svenska rospiggsföraren Jacob Thorssell, danska framtidslöftet Mads Hansen samt VM-föraren tillika nyförvärvet Mikkel Michelsen som gör sin första match i svensk seriesammanhang sedan 2019.

Västervik:
1. Bartosz Smektala
2. Mads Hansen
3. Tai Woffinden (K)
4. Jacob Thorssell
5. Mikkel Michelsen
6. Anton Karlsson
7. Gleb Chugunov

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

Med två vinster samt en förlust parkerar Rospiggarna för tillfället på en fjärdeplats i tabellen. Vi kommer ikväll göra en del förändringar när både polska supertalangen Wiktor Przyjemski samt svenska föraren Johannes Stark gör sina första matcher för säsongen i BAUHAUS-ligan. Kvällens match blir även Wiktor Przyjemskis första seriematch någonsin i Sverige.

Rospiggarna:
1. Victor Palovaara
2. Kim Nilsson (K)
3. Antonio Lindbäck
4. Wiktor Przyjemski
5. Timo Lahti
6. Johannes Stark
7. Eddie Bock

Lagledare: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

Lagledare Peter Jansson:

”- Det kommer bli en tuff match, Västervik har ett väldigt bra lag och är tillspetsade med GP-föraren Mikkel Michelsen så det kommer bli tuff racing men skam den som ger sig. Vi kommer åka dit och ge allt vi kan men skulle det inte gå vägen är det viktigaste att vi känner att vi kan åka därifrån med hedern i behåll. Till kvällens match har vi valt att ge Johannes Stark chansen. Han har haft en bra inledning på säsongen och visade prov på vad han kan åstadkomma redan under Vetlanda lagcup. Det ska också bli roligt att få lära känna Wiktor Przyjemski. Det är en av Polens mest lovande förare just nu som har all potential att göra en bra debutsäsong i BAUHAUS-ligan bara han får växa in i seriesystemet.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Västervik ikväll kommer matchen sändas live på ESS-play. För att se sändningen behöver du ha ett månadsabonnemang för 249 kr/månaden. Som månadsabonnent på ESS-play kommer du även kunna se alla matcher i BAUHAUS-ligan 2023.

Varning för bedrägeri!

Under säsongen har vi märkt av att många fejkkonton har publicerat länkar på vår facebooksida för att se matcherna. Dessa länkar kan innehålla antingen datavirus eller falska betalningstjänster. Vi försöker i den mån det går att radera länkarna samt blockera kontona. Om ni ser någon matchlänk bland kommentarsfälten på Facebook som inte gäller ESS-play vill vi påminna er om att inte öppna dessa.

OBS! Alla matcherna från BAUHAUS-ligan 2023 sänds ENBART på ESS-play!

Första heatet startar klockan 19:00. Nu kör vi!

Dela nyheten: