Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen till Rospiggarna: Antonio Lindbäck!

Featured Image

GP-segrar, svensk mästare både i lag och individuellt samt dubbla lag-VM-guld inskrivet på meritlistan. När vi nu presenterar sista föraren över 0,500 i ingångssnitt som tar plats i årets trupp går vi i mål med en av Sveriges mest meriterade förare!

Det stora internationella genombrottet för Antonio Lindbäck kom 2004 då han var en del av det svenska landslaget som vann Speedway World Cup samtidigt som han individuellt både vann GP-challenge samt blev junioreuropamästare. Debuten som permanent förare i VM-serien gjorde han året därpå, 2005, och hittills har det blivit 10 GP-säsonger där han har slutat på pallplats vid tretton tillfällen varav tre vunna GP-tävlingar. Under fjolårets säsong var Antonio en avgörande del till att Valsarna vann allsvenskan men han deltog även i SVT:s tävlingsprogram Mästarnas Mästare där han slutade på en fjärdeplats. Med Antonio signad till truppen fortsätter vi vårt mål att vara starka på svensksidan där vi sedan tidigare har Kim Nilsson, Victor Palovaara, Timo Lahti, Johannes Stark och Christoffer Selvin klara.

Antonio Lindbäck:

”- Känns himla kul att få köra för Rospiggarna. Laget ser väldigt intressant ut och jag känner alla förare väl så sammanhållningen kommer fungera perfekt. Tror säkert att vi kommer kunna gå långt. Jag tycker banan passar mig bra så det känns extra skönt att få ha den som hemmabana. Jag ser fram emot att få träffa alla och att säsongen snart drar igång!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det känns otroligt roligt att kunna presentera Antonio Lindbäck för rospiggspubliken. Vi jobbade tillsammans under säsongen 2008 då han körde för Vargarna i allsvenskan så det är en kille som jag har känt länge. Han berör alla på olika sätt och när allting stämmer för honom är han en av världens bästa speedwayförare som kan åka väldigt fort på alla banor i Sverige. Antonio har även gjort ett antal GP-säsonger och kommer kunna tillföra mycket rutin till laget. Det känns väldigt bra med den truppen vi har fått ihop. Vi har fortsatt följa vårt utstakade mål att satsa på kontinuiteten och vara starka på svensksidan. Vi kommer ha ett väldigt jämnt lag där det finns flera olika tänkbara laguppställningar som vi kan köra med och vissa uppställningar kommer vara med upp till sex stycken svenska förare i laget.”

Vi är otroligt glada över att Antonio Lindbäck har valt att ansluta till oss. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023 och hans ingångssnitt kommer bli 1,594.

Dela nyheten: