Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen till Rospiggarna: Artur Mroczka!

Featured Image

Med lite mer än en vecka kvar till säsongspremiären borta mot Vetlanda kan vi nu meddela att Artur Mroczka är klar för årets Rospiggstrupp. Artur har sedan 2015 kört för Unia Tarnów som just nu huserar i polska andraligan Liga 1. På meritlistan finns bland annat två guld i Team Speedway Junior World Championship samt ett individuellt U-19:EM-guld inskrivet. Artur har tidigare representerat klubbar som Belle Vue Aces, Lejonen samt Dackarna.

Artur Mroczka:

”- Jag är glad över att få vara en del av Rospiggarna och jag hoppas kunna vinna tillsammans med laget.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Artur är en rutinerad och startsnabb kille som dessutom är en bra lagförare. Han kör tillsammans med Kim i Polen och jag har en kollega som har varit med under hela hans speedwaykarrär så det är genom kontakter vi har bestämt oss för att värva honom till truppen. Han kommer tillföra en bredd till laget och på banan är han en förare som aldrig ger upp förrän målflaggan är passerad.”

Vi är glada över att Artur Mroczka har valt att ansluta till oss. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och hans ingångsnitt kommer bli 1,250.

I och med att Artur Mroczka ansluter till oss innebär det att en av de tidigare kontrakterade förarna inte kommer köra för oss i år. Den föraren är Erik Riss som på grund av rådande corona-pandemi kommer få det svårt med transporten mellan ligorna han kör i och därför kommer avregistreras från truppen.

Dela nyheten: