Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen till Rospiggarna: Luke Becker!

Featured Image

Med flera förare skadade i truppen väljer vi nu att agera och tar in amerikanska föraren Luke Becker som skadeersättare för Grzegorz Zengota. Debuten sker redan imorgon då Luke tar plats i laget vi skickar till Kumla för bortamatchen mot Indianerna.

Trots sin unga ålder har 24-åriga Luke Becker redan lämnat avtryck inom speedwayvärlden då han bland annat har representerat USA i både lag-VM samt Speedway Of Nations. Utöver Rospiggarna kör Luke för Zielona Góra i polska andraligan samt för Wolverhampton i brittiska högstaligan men han besitter också tidigare erfarenheterna från de svenska ovalerna då han har kört för Piraterna samt Dackarna. Bakom värvningen är den tidigare rospiggsföraren Greg Hancock högst involverad.

Luke Becker:

”- Jag ser verkligen fram emot möjligheten att vara med och träffa alla i Rospiggarna. Det var ett stort mål för mig att köra i Sverige även den här säsongen. Jag har ett korttidskontrakt då det har varit några skador på förare i den normala truppen vilket inte är något man gillar att se men jag hoppas att jag kommer kunna kliva in och visa att jag förtjänar en permanent plats framöver. Jag ser fram emot att få köra för Rospiggarna redan imorgon och hoppas vi kommer uppnå framgångsrika resultat tillsammans!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Luke Becker är en ung förare som aldrig ger upp, är enormt startsnabb och har dessutom bra uppbackning från Greg Hancock. Han har kört några säsonger i Sverige tidigare och hittar runt bra på de flesta banorna här så det ska bli väldigt intressant att se vad han kan lyckas åstadkomma i Rospiggarna. Luke kommer gå in som skadeersättare i 28-dagar men det finns absolut förutsättningar om en förlängning om vi känner att det funkar bra och om han trivs i föreningen. Till laget kommer han tillföra ungdomlig entusiasm men han kommer också öka konkurrensen om startplatserna.”

Dela nyheten: