Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen till Rospiggarna: Mateusz Szczepaniak

Featured Image

Med skador och otillgänglighet på förare i truppen har vi valt att agera. En av de nya förarna som ansluter till truppen är rutinerade polska föraren Mateusz Szczepaniak.

Starten av årets säsong har inte gått som vi har tänkt oss. Vårt sikte är fortfarande inställt på att ta oss vidare till slutspelet. Ska vi nå det målet behöver vi bredda truppen ytterligare. Därför har vi valt att skriva ut Sebastian Szostak som inte kommer loss på tisdagarna från polska U24-ligan och ersätta honom med Mateusz Szczepaniak.

Mateusz körde för Rospiggarna säsongerna 2007 och 2008. På senare år han bland annat representerat Indianerna & Smederna. I Polen kör Mateusz för Polonia Bydgoszcz som för tillfället toppar polska andraligan. Där är han lagkamrat med rospiggsförarna Kai Huckenbeck & Andreas Lyager. Efter nio körda matcher snittar han 1,973.

Lagledare Peter Jansson ger sin syn på vårt nyförvärv:

– Mateusz är en rutinerad och startsnabb förare. Han besitter en hel del erfarenhet av banorna här i Sverige. Vi behöver se till att vi har förare som är tillgängliga att köra för oss. Med Mateusz får vi in en förare som kan köra när vi vill och som breddar truppen med lite rutin.

Dela nyheten: