Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen till Sverige & Rospiggarna: Norick Blödorn!

Featured Image

Klubbarna i BAUHAUS-ligan har under årets säsong fått möjligheten att utöka truppen med ytterligare en förare över snittet 0,500 och vi kan därmed meddela att den 16-årige tyska supertalangen Norick Blödorn blir den sista föraren att ansluta till årets Rospiggstrupp.

Norick körde sin första tävling i motocross när han var fem år gammal och började vid tioårsålder köra 85cc-speedway. För två år sedan gjorde han sin tävlingsdebut på 500cc. Norick representerar även Landshut Devils som huserar i polska tredjeligan Liga 2 där han i år körde in 12p (3,2,3,3,1,0) under sin första tävling. På meritlistan finns bland annat ett VM-guld på 85cc samt ett EM-guld och EM-silver på 85cc inskrivet.

Norick Blödorn:

”- Jag är väldigt stolt över att vara en del av Rospiggarna. Jag ser framemot att få börja köra i den svenska högstaligan och jag hoppas kunna köra in många poäng för laget.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Norick är en av de största talangerna som finns ju nu och han är verkligen på väg att få sitt stora genombrott. Jag ser honom en långsiktig värvning. Han kommer i år få vara med och känna på hetluften, lära känna de svenska banorna samt klubben och kommer få fortsätta utvecklas i lugn och ro. Han har full uppbackning av sitt team och jag tror att han kommer bli riktigt bra i framtiden.”

Vi är otroligt glada över att stjärnskottet Norick Blödorn har valt att göra sin sverigedebut hos oss. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och hans ingångsnitt kommer bli 1,250.

Dela nyheten: