Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Välkommen tillbaka till Rospiggarna: Grzegorz Zengota!

Featured Image

Efter att ha varit en avgörande del i Smedernas SM-guld under årets säsong väljer nu den rutinerade polska föraren Grzegorz Zengota att lämna klubben för att köra för Rospiggarna under säsongen 2023. Zengota som även har ett tidigare förflutet hos oss då han körde ett par matcher i rospiggsoverallen under säsongen 2015.

Grzegorz Zengota gjorde debut i polska ligasystemet under säsongen 2004 som en av förarna i sin moderklubb Zielona Góra men han har även representerat lag som Motor Lublin, ROW Rybnik, Indianerna samt Piraterna. På meritlistan finns bland annat fyra guld i polska lagmästerskapet, två guld i U21-lagvärldsmästerskapet som en del av det polska juniorlandslaget samt ett brons i det individuella polska U21-mästerskapet. Utöver oss kommer han även köra för Fogo Unia Leszno i Ekstraliga samt för danska klubben Region Varde under nästa års säsong.

Grzegorz Zengota:

”- Jag är tacksam över det förtroendet som Rospiggarna känner för mig. Jag kommer göra allt jag kan för att göra alla nöjda. Vi ses nästa år!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Grzegorz Zengota är en kille som jag känner väl sedan jag hade honom i Vargarna. Han var väldigt lovande för några år sedan och efter ett par säsonger kantat av rejäla skador känns det som att han verkligen är på väg tillbaka. Han har mognat lite i sin körning, är en bra starter och kommer från en bra säsong. Zengota är en stenhård kille som ger allt i fyra varv och som kommer passa bra i det lagbygget vi håller på med.”

Vi är glada över att Grzegorz Zengota har valt att ansluta till oss. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023 och hans ingångssnitt kommer bli 1,571.

Dela nyheten: